Japánt is arcul csapta a munkanélküliség"/>
Megjelent: 12 éve

Japánt is arcul csapta a munkanélküliség

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 30 tagországában a munkanélküliség a múlt év decemberére 6,8 százalékra nőtt a novemberi 6,6 százalékról - tette közzé az adatot hétfőn a nemzetközi szervezet. 2007-ben 5,7 százalékos volt a munkanélküliség.

A hét vezető ipari ország közül a munkanélküliség a legerőteljesebben Japánban nőtt, 4,5 százalékra emelkedett decemberre, ami 0,5 százalékponttal magasabb, mint a novemberi szint volt. Az Egyesült Államokban ez év januárjában 7,6 százalékra emelkedett az állástalanok aránya, ami 0,4 százalékponttal haladja meg az előző havi és 2,6 százalékponttal az egy évvel korábbi szintet.

Az OECD tagországai közül a legmagasabb munkanélküliséget Spanyolországban mérték 14,4 százalékkal, a legkisebbet pedig Hollandiában 2,7 százalékkal.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter