Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Jogsegélyhálózat indult munkavállalóknak és vállalkozóknak

images

Urbán Julianna elmondta: az országos Jogpont+ hálózat hét régió több mint 150 településén működtet irodát. Az Új Széchenyi Terv keretében a Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatásával az idén július 1-jén elindult projekt célja, hogy a rászoruló állampolgárok - különösen a munkavállalók, az álláskeresők, a fiatalok, az 50 év felettiek, a vállalkozók és a vállalkozni szándékozók - ingyenesen minőségi és elérhető, személyre szabott jogi segítséghez jussanak.

A kezdeményezés az 2009-2010 között sikeresen működő Jogpont Hálózat alapjaira épül, annak továbbfejlesztésével azonban a mostani, 2014. május 31-ig finanszírozott projekt a jogterületek bővítésével és a tanácsadás formáinak szélesítésével az eddiginél hatékonyabb segítséget nyújt.

A kizárólag magánszemélyeknek nyújtott jogi szolgáltatás a munkajog, a társadalombiztosítás, a családjog, a cégjog, a közigazgatási jog, a pénzügy és az adójog területére terjed ki.

A Jogpont+ irodákban a lehetőséggel élők személyesen ügyfélfogadási időben, emellett telefonon, emailen és online is fordulhatnak kérdéseikkel a szakemberekhez. A www.jogpontplusz.hu honlapon minden információ, közöttük a Jogpont+ irodák címei és ügyfélfogadási időpontjai, valamint az ország minden pontjáról vezetékes vonalon ingyenesen elérhető zöld számok is megtalálhatók - közölte Urbán Julianna.

A program szakmai irányítója kitért arra is, hogy mintegy 160 millió forintból hozták létre és tartják fenn az Észak-Alföldi régiót alkotó Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye minden 10 000 főnél nagyobb létszámú településén, összesen 31 helyszínen a következő két évben a Jogpont+ irodákat, amelyek jelenleg "tesztüzemben" működnek.

A projekt teljes időtartama alatt a megvalósításban együttműködő érdekvédelmi szervezetek országszerte mintegy 50 ezer ügyfélre számítanak - tette hozzá az IPOSZ alelnöke. Jelezte: terveik között szerepel a hálózat kiterjesztése a 10 ezer lakosúnál kisebb települések bevonásával.

  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.04Sikeres évem lesz! Csoportos coaching az eredményes évért 2022 első heteit éljük. Álmodozunk és tervezgetünk; mi mindent akarunk megvalósítani az idén? Aztán elröppennek a hetek és a hónapok, és azt vesszük észre, hogy sehol sem tartunk ezekkel a tervekkel. Ilyekor elgondolkodunk: hogy lesz ebből sikeres év?! Lehet, hogy veled is megtörtént már ez. Ha azt akarod, hogy az idén másképp legyen, érdemes felkészülni rá! Jelentkezz az eseményre, ahol eszközöket és inspirációt kapsz a tudatos évtervezéshez! Találkozunk? Részletek Jegyek
  • 2022.03.07Hetes Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. A képzés 3 héten keresztül, 2 hétköznap este valósul meg. Igény esetén 3 munkanapra is szervezhető. Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter