Megjelent: 10 éve

Jogtalanul tevékenykednek a magyar mezőőrök

Érvényes engedély nélkül, tehát jogtalanul tevékenykedik Magyarországon a mezőőri szolgálat legtöbb tagja szeptember eleje óta. Erről azonban az érintett személyek nem kaptak tájékoztatást, és a fizetésük is veszélybe került - írja a Népszava.

A kormányváltást követően kialakult, az elbocsátási hullám miatti közigazgatási káosznak tudható be, hogy ma hazánkban a mezőőri szolgálat törvénytelenül működik.

Egy tavaly augusztusi keltezésű, a mezőőrök és a hegyőrök szolgálati viszonyáról szóló rendelet módosításáról a Földművelési Minisztérium (FM) által kibocsájtott jogszabály ugyanis kimondja: az érintetteknek évenként a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSZH) területi szerve által szervezett továbbképzésen részt kell venniük.

A Népszava alkalmi körkérdésére adott válaszok azonban azt bizonyítják, sem a tanfolyam, sem a vizsga megszervezésére nem intézkedtek az illetékes szervek, így a hatályos jogszabály szerint szinte nincs is hazánkban "hadrafogható" szakember.

Népszava
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter