Megjelent: 14 éve

Jól lehet keresni a műszaki és a természettudományi területeken

A 2007-es felsőoktatási jelentkezések népszerűségi listájára a műszaki, informatikai, valamint természettudományi képzési területek is felkerültek. Ez szinte várható is volt, hiszen a felsőoktatási, munkaerő-piaci kutatások jó ideje arról szólnak, milyen kevés a megfelelő számú szakember, kutató ezeken a területeken. Hogyan tükröződik ez a munkaerő-piaci hiány az e területek diplomás átlagbéreiben? Hogyan gondolkodnak minderről a hallgatók? - ezt vizsgálja az OFIK megbízásából készült összesítő elemzés.

Legjobban gazdasági és műszaki területen éri meg dolgozni - derül ki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat most elkészült éves bértarifa-felméréséből. A bérek azonban régiónként, munkakörönként és életkoronként is eltérőek. A műszaki, természettudományi pozíciókban nem rosszak a fizetések, igaz, alacsonyabbak, mint a gazdasági területeken dolgozóké. Egy szoftverfejlesztő informatikus bruttó átlagkeresete 340 ezer forint volt tavaly.

Bill Gates külföldi munkaerőben gondolkodik
A magyar műszaki diploma presztízséről manapság igen sokat hallani. Számos munkaerő-piaci kutatás eredményével egybehangzóak a Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) béradatai, melyek azt mutatják, hogy komoly kereslet van a felsőfokú műszaki végzettségűekre. Sokan jelentkeznek a mérnök szakokra, 2006-ban a harmadik legnépszerűbb szakterület volt a műszaki a jelentkezési statisztikák szerint.

A fiatalok legtöbbször a biztos munkába állás lehetőségével számolva, a jó kereseti lehetőségek, valamint a nemzetközi karrier vonzása miatt választják a műszaki pályát. Nem véletlenül, hiszen a műszaki szakemberek a munkaerőpiac legkeresettebbjei hazánkban és nyugaton is. A Microsoft első embere, Bill Gates is azért emelt szót, hogy az amerikai szoftver és hardver piac versenyképessége igencsak megsínyli, hogy az amerikai fiatalok nem tanulnak tovább, illetve legkevésbé a természettudományi és műszaki területeken, tehát legtöbbször külföldi diplomásokat kell az országba csábítani a megfelelő munkakörökre. A Microsoftnál egy informatikai szakértő közel 100 000 amerikai dollárt keres évente.

Bár különbség van műszaki és műszaki végzettség között, azonban az ÁFSZ 2006-os, valamennyi korcsoportra vonatkozó kimutatása alapján megállapítható, hogy a műszaki diplomával rendelkezők átlagkeresete 240 000 és 360 000 forint között mozog egy hónapban.

A szakmában a villamosmérnökök keresnek a legjobban
Legjobb fizetésre a gyengeáramú villamosmérnökök és a gépészmérnökök számíthatnak 360-350 000 forintos átlagkeresettel, de a szoftverfejlesztő mérnökök és a közlekedési mérnökök sem panaszkodhatnak, az ő havi bruttó keresetük sem sokkal kevesebb.

Matematikus, geológus és geofizikus szakma a legjövedelmezőbb
Ami a jelentkezési statisztikák alapján eddig oly mostoha természettudományi képzési területet illeti, nem panaszkodhatnak a keresetük alapján a természettudományok számos szakterületének képviselői sem. A matematikusok még keresettebbek a műszaki végzettségűeknél, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy átlagkeresetük megelőzi a regisztrált mérnöki átlagfizetést, és elérheti a 468 000 forintot egy hónapban. A geológusok, geofizikusok átlagkeresete is magasabb, mint az ÁFSZ statisztikái alapján legjobban kereső villamosmérnököké; ez az összeg 390 000 forint is lehet. A legrosszabbul a biológusok keresnek a természettudósok közül, ez a környezetvédelmi mérnök átlagkeresetéhez hasonló, de a biológusoké valamivel mégis kedvezőbb.

A BME-n végzettek keresete felülmúlja a statisztikákat
2006-ban a Budapesti Műszaki Egyetem Diákközpontja immáron nyolcadik alkalommal készített felmérést a végzett diákjairól. A legújabb mintát a 2004-ben végzett diákok, valamint a még korábban, 2002-ben végzettek adták. A vizsgálat többek között a vállalkozók, a munkaviszonyban állók és a munkaszerződéssel alkalmazottak jövedelmére is kitért, az így képzett minta alapján mód van karonkénti összehasonlításra is.

A frissen munkába állt mérnökök között igen nagy szórása volt a kereseteknek. Legjobban a Villamosmérnöki Kar volt hallgatói kerestek, de a Gazdaságtudományi Kar végzettjei és a Természettudományi Karra járók is az élen vannak 2006-os egyhavi keresetük alapján a BME fiatal diplomásai közül.

A cégek telephelye alapján vizsgált fizetések mutatói szerint a már régebb óta, 3-3,5 éve dolgozó volt BME-sek a megyei jogú városokban keresnek a legjobban, de az egyéb városban, sőt a községekben dolgozók keresete sem igen marad alul a fővárosiakéhoz képest. Ez a tendencia még 2003-ra igaz valamelyest, amikor az egyéb városokban dolgozók keresete megelőzte a fővárosiakét. Azonban a később, 2004-ben végzettek keresete már a Budapesten munkát vállalók között a legnagyobb.

A BME Diákközpontjának felmérése arról tanúskodik, hogy a végzettek keresete jóval meghaladta az ÁFSZ adott évi adatait, a vizsgált nyolc foglalkozásból csupán kettőnél, vegyész-, és építészmérnök végzettségnél volt majdnem ugyanaz a bruttó havi bér az ÁFSZ és a volt diákok keresetéből készült statisztikában. Legnagyobb eltérést a közgazdászok és a fizikusok bére között találtak.

A diákok bizakodóbbak - az oktatók reálisabbak?
Az Educatio Kht. - Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) megbízásából 2006-ban készült hallgatói véleményfelmérés szerint a biológus hallgatók véleménye alapján kitűnik, hogy a megkérdezettek zöme, 90 százaléka, a szakterületen belül szeretne munkát találni. Abban azonban már nem olyan biztosak a hallgatók, hogy a diplomaszerzés után 1-2 évvel el tudnak majd helyezkedni. Legbizakodóbbak a szegedi és pécsi diákok, a megkérdezettek 80 százalékánál többen adtak pozitív választ erre a kérdésre. Legkevésbé a Berzsenyi Dániel Főiskola hallgatói hisznek a gyors elhelyezkedésben (47 százalék).

Az oktatók véleménye egészen mást mutat. A szegedi biológus hallgatók az élen jártak az optimizmusukkal munkaerő-piaci esélyeik latolgatása közben, az oktatóik szerint viszont a hallgatók csupán 50 százaléka marad majd a szakmában, és 50%-a tud majd elhelyezkedni diplomaszerzés után 1-2 éven belül. A pécsi oktatók valamivel jobban hisznek a diákjaik szakterületen maradásában (66,6 százalék) azonban a gyors elhelyezkedésükben már kevésbé (44 százalék).

Ami a gépészhallgatók elhelyezkedési esélyeikről való vélekedését illeti meglehetősen kiegyensúlyozott képet kapunk. A szakterületen való elhelyezkedést 95 százalék fölé helyezi minden megkérdezett diák. A végzés utáni gyors elhelyezkedés szempontjából a nyíregyházi diákok nyilatkoztak legóvatosabban, 83 százalékuk vár 1-2 éven belüli munkába állást.

A gépészmérnökök oktatói közül a megkérdezettek zöme biztos hallgatóik gyors elhelyezkedésében, azonban abban már inkább megoszlanak a vélemények, hogy vajon a szakterületen belül maradnak-e a végzett hallgatók, vagy sem. A Szent István Egyetem és a Pannon Egyetem oktatói a leginkább szkeptikusak diákjaik jövőbeni pályán maradásával, 50 és 40 százalékuk látja a szakma szempontjából pozitívnak ezt a kérdést.

  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Több mint 103 ezren jelentkeztek középfokú intézménybe

A 6 évfolyamos gimnáziumba felvett tanulók száma 4604 - derül ki az az Oktatási Hivatal adataiból. Teljes cikk

Hosszabb lehet az idei félév az egyetemeken

A hosszabbításra egy frissen megjelent kormányrendelet ad lehetőséget az intézményeknek. Teljes cikk

Érettségi: aki lebetegszik vagy karanténba kerül, csak októberben próbálkozhat újra

A szabály főleg azokat a diákokat érinti negatívan, akik szeptemberben el akarják kezdeni főiskolai vagy egyetemi tanulmányaikat. Teljes cikk