Megjelent: 4 éve

Kampánytéma a magyar munkavállaló

Burgenlandban vasárnap helyi választások lesznek, a szociáldemokraták és a szabadságpártiak kampánytémává tették a külföldiek, nagyrészt magyarok munkavállalásának kérdését a tartományban. Korlátoznák az ingázást, sőt a határőrizet témája is felmerült.

images

images

Annak ellenére, hogy a tartomány a gazdasága 2001 óta évente 3,2 százalékkal nőtt, a kampányban vitatéma lett, hogy az új állások nagy részét főleg magyarok kapják, valamint magyar vállalkozók egyre több megbízást kapnak Burgenlandban.

Az FPÖ és az SPÖ szerint lenyomják a béreket, és túlzott mértékben veszik igénybe a szociális juttatásokat. Ezért azt szorgalmazzák, hogy szigorítsák meg a szabályozást, és a jövőben élvezzenek előnyt a tartomány vállalatai és lakosai.

"Hazai pályaelőnyt a burgenlandiaknak!", "Munkát a mi embereinknek!" szlogenekkel kampányolnak. A Vas megyei magyarok azonban nem tartanak attól, hogy az életükbe valódi változást hoznának a kampányban felemlegetett dolgok.

Dallos Bertold, az osztrák szakszervezeti szövetség projektvezetője a veol.hu-nak azt mondta, hogy csak hecckampány zajlik, a magyar munkaerőre szükség van, hiszen minden 5. munkavállaló magyar Burgenlandban.

168 óra/veol.hu
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter