Megjelent: 5 éve

Kampánytéma a magyar munkavállaló

Burgenlandban vasárnap helyi választások lesznek, a szociáldemokraták és a szabadságpártiak kampánytémává tették a külföldiek, nagyrészt magyarok munkavállalásának kérdését a tartományban. Korlátoznák az ingázást, sőt a határőrizet témája is felmerült.

Annak ellenére, hogy a tartomány a gazdasága 2001 óta évente 3,2 százalékkal nőtt, a kampányban vitatéma lett, hogy az új állások nagy részét főleg magyarok kapják, valamint magyar vállalkozók egyre több megbízást kapnak Burgenlandban.

Az FPÖ és az SPÖ szerint lenyomják a béreket, és túlzott mértékben veszik igénybe a szociális juttatásokat. Ezért azt szorgalmazzák, hogy szigorítsák meg a szabályozást, és a jövőben élvezzenek előnyt a tartomány vállalatai és lakosai.

"Hazai pályaelőnyt a burgenlandiaknak!", "Munkát a mi embereinknek!" szlogenekkel kampányolnak. A Vas megyei magyarok azonban nem tartanak attól, hogy az életükbe valódi változást hoznának a kampányban felemlegetett dolgok.

Dallos Bertold, az osztrák szakszervezeti szövetség projektvezetője a veol.hu-nak azt mondta, hogy csak hecckampány zajlik, a magyar munkaerőre szükség van, hiszen minden 5. munkavállaló magyar Burgenlandban.

168 óra/veol.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter