Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

KDNP: aggasztó jövőkép a pályakezdők előtt

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint ma a fiatalok tanulmányaik befejeztével nem a munkával, hanem a munka keresésével kénytelenek megismerkedni, és a kormány a válságot saját tehetetlenségének elfedésére használja.

Rétvári Bence, a párt országgyűlési képviselője és Fülöp Attila, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség gazdasági munkacsoportjának elnöke csütörtöki közös állásfoglalásában kiemelte: a Bajnai-kormány a gazdasági válság megoldására tett intézkedéseit sikeresnek látja, holott a munkanélküliségi ráta 2002 óta folyamatosan tartó növekedési üteme az elmúlt időszakban még tovább emelkedett. Az MSZP-kormány szerint a sikeres válságkezelés abban áll, hogy a munkanélküliek száma "csak" 46 százalékkal emelkedett az elmúlt két évben - írták.

A kereszténydemokrata politikusok utalnak a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb felmérésére is, eszerint a munkanélküliségi ráta 2010. februárjában elérte a 11,4 százalékot, ami azt jelenti, hogy hazánkban jelenleg 478 ezer fő munkanélkülit tartanak nyilván.

Különösen nagy problémának látják a legfiatalabbak (15-24 év) körében Magyarországon mért 27,5 százalékos munkanélküliségi rátát. Ezt az EU 27 tagállama közül csak öt állam múlja alul, azaz nem pusztán a munkanélküliek magas száma, de kiemelten az ifjúság pályakezdésének ellehetetlenülése is igen aggasztó jövőképet hordoz magában - fejtették ki.

"Az MSZP kormány a szakmai kormányzás helyett hatalmát propaganda célokra, a választási kudarc enyhítésére igyekszik felhasználni jelenleg is. Ehelyett több támogatást kellene nyújtani a fiatalok pályakezdéséhez, mert csak így biztosított Magyarország hosszú távú jövője." - zárta állásfoglalását a két kereszténydemokrata politikus.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Varga Mihály: háromezer milliárd forintos járványügyi alap a 2021-es büdzsében

A munkahelyek védelméhez és újrateremtéséhez 2550 milliárd forintos gazdaságvédelmi alapot hoztak létre. Teljes cikk

A vállalkozások egyharmadának csak 1-2 hónapnyi tartaléka van

A K&H felmérést készített mikro- kis- és középvállalati ügyfeleinél, hogy miként hatott rájuk a járványhelyzet miatti leállás. Teljes cikk

Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk