Megjelent: 14 éve

Keresztféléves képzésre november 15-ig lehet jelentkezni

Az úgynevezett "keresztféléves képzésre" azok jelentkezhetnek, akik különböző okok miatt februárban kívánják megkezdeni a tanulmányaikat, illetve azok is jelentkezhetnek a meghirdetett mesterképzésekre, akik januárban fejezik be tanulmányaikat az alapszakokon.

Az október 15-én, szerdán megjelenő felvételi tájékoztatóban csaknem 50 felsőoktatási intézmény több mint 150 szakot, összesen 394 lehetőséget hirdet meg. A jelentkezési határidő november 15. - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium.


Három célcsoportA jelentkezőkről a felsőoktatási intézmények 2009. január 15-én döntenek. A Felsőoktatási felvételi tájékoztató - a 2009. februárban induló képzések című kiadvány három nagy részből áll, ennek megfelelően három célközönséget érint. A felsőoktatási intézmények nappali képzésben mintegy 35, részidős képzésben pedig több mint 60 mesterképzést hirdetnek meg azok számára, akik elsőként végeznek a többciklusú képzés alapképzési szakjain és tanulmányaikat azonnal folytatni akarják. Persze azok jelentkezését is várják, akik korábban szereztek főiskolai vagy egyetemi végzettséget, szakképzettséget.

A mesterképzési szakokat különböző munkarendben, államilag támogatott és költségtérítéses formában is meghirdetik. A jelentkezőket a felsőoktatási intézmények saját szabályzatuk alapján rangsorolják, amely során figyelembe vehetik a korábbi tanulmányi eredményeiket, illetve felvételi vizsgát is tarthatnak.

Az egyetemek és főiskolák februárban is indítanak államilag támogatott, valamint költségtérítéses formában is felsőfokú szakképzéseket. Csaknem 30 szakból választhatnak a jelentkezők, akik eddig nem kezdték meg felsőfokú tanulmányaikat. Ám olyanok is jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek egyetemi vagy főiskolai végzettséggel és a munkaerőpiacon jól hasznosítható szakképzést akarnak szerezni.


Alapképzések csak költségtérítésselTermészetesen lehet jelentkezni alapképzésekre is, ám ezeket csak költségtérítéses formában hirdetik meg, elsősorban részidős képzésben (esti és levelező tagozat), illetve távoktatásban. Azok számára, akik ilyen képzésekre kívánnak jelentkezni, mintegy 30 szakot ajánlanak fel a felsőoktatási intézmények.

A februárban induló képzésekre korlátlan számú jelentkezést lehet rangsorolva megjelölni. Újdonság, hogy idén először a felvételi tájékoztatóhoz csomagolva mindenki kap két darab jelentkezési lapot, amely egyébként külön és ingyenesen is beszerezhető még az Educatio Kht. ügyfélszolgálatán, illetve az Oktatási Hivatal regionális igazgatóságain. Fontos tudni azt, hogy lehetőség van és ajánlott is elektronikusan jelentkezni a meghirdetett képzésekre. Az e-felvételi a www.felvi.hu weboldalon érhető el. A felvételi eljárási díja változatlanul 9000 forint, amely három jelentkezés díját foglalja magában.

Edupress.hu
  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek