Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Késik az ügyeleti rendszer a háziorvosok ellenállása miatt Veszprémben

Veszprém egészségügyért felelős alpolgármestere szerint csaknem 50 háziorvos nem tartja megfelelőnek a megyei kórházban a feltételeket, ezért nem hajlandó részt venni a központi ügyeleti rendszerben.

Némedi Lajos (Fidesz-KDNP) ezt azzal kapcsolatban mondta el, hogy a Cholnoky Ferenc kórházban félmilliárd forintos beruházással - melyhez az Európai Unió biztosított forrásokat - elkészült az új sürgősségi részleg: itt kellene működnie szeptember elsejétől a központi ügyeleti rendszernek, melybe a háziorvosi szolgálat is integrálódott volna.

Az alpolgármester az MTI érdeklődésére közölte, az alapellátásban résztvevő 49 orvos beadványt fogalmazott meg, miszerint az orvosszakmai feltételek nem biztosítottak az ügyelet ellátásához a kórházban; képviseletükkel egy ügyvédi irodát bíztak meg. Hozzátette: a megoldás érdekében az önkormányzat tárgyalásokat kezdett az ügyvédi irodával és a kórházzal. Kitért arra, szerződésben vállalták, hogy az új sürgősségi részlegbe "viszik" a háziorvosi ügyeletet.

Rácz Jenő, a megyei kórház főigazgatója az MTI-nek azt mondta: a város támogatta a sürgősségi osztály létrejöttét erkölcsileg és anyagilag is, a megállapodásban pedig az szerepel, hogy a projekt befejező szakaszában a központi ügyelet beköltözik a kórházba. A beruházást átvették, tehát minden olyan feltétel adott, ami a működéshez szükséges - szögezte le a főigazgató.

Véleménye szerint nincs miről tárgyalni, hiszen eldöntött tény, hogy a központi ügyelet a kórházban működik tovább, s azt öt évig ott fenn kell tartani. Ha ez nem így lesz, a támogatást vissza kell fizetni, a kórház nem kapja meg az eredeti feltételek szerint a finanszírozást a sürgősségi osztályhoz, s kizárják a többi projektből, ami a veszprémi kórház esetében tízmilliárd forint pályázati forrás elvesztését jelentheti - folytatta.

Az MTI megkereste a háziorvosok képviselőjét, Kovács Róbertet, de ő nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Magyar Posta: megszületett a bérmegállapodás a szakszervezetekkel

Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Munka nélkül maradt halászok demonstráltak a Miniszterelnökség épületénél

Az egyik halász azt mondta, négy éve nincs munkája. A demonstrálók kompenzációt szeretnének. Teljes cikk