Megjelent: 10 éve

Ki mehet korengedményes nyugdíjba idén?

Tavaly még semmilyen megkötés nem volt: mindazok, akiknek legfeljebb öt évük volt az irányadó - 62 év - nyugdíjkorhatárig, korengedményes nyugdíjba mehettek, ha ennek a költségét munkaadójuk állta. Így a legkésőbb 1952-ben születtetek (a korkedvezményes munkakörben dolgozókra más évszámok vonatkoznak) bejelentési kötelezettség nélkül szerződést köthettek alkalmazójukkal - írja a Népszabadság.

Az idén azonban kezdetét vette a korhatáremelés, ezért azok, akik idén élnének a korengedményes nyugdíj lehetőségével, már legkorábban 57 és fél éves koruktól kaphatják az ellátást. Jó hír viszont az 1953-ben születetteknek, hogy az idén még ők is 57 évesen jogosultak a korengedményes nyugdíjra, jóllehet az ő öregségi nyugdíjkorhatáruk már 63 év.

A Népszabadság cikkéből kiderül, hogy azoknak, akik megfelelnek a feltételeknek, és a munkáltatójuk a múlt év végéig megkötötte velük a szerződést, a korábbi szabályoknak megfelelően számolják ki az ellátását. Mindazoknál viszont, akikkel a munkaadó ebben az évben köt szerződést, szükség van a munkaügyi központ igazolására arról, hogy a megállapodás megkötését 30 nappal megelőzően náluk is bejelentette a cég a korengedményes nyugdíjazásra vonatkozó szándékot.

A korengedményes ellátás megállapításának szabályai hasonlók, mint az előre hozott nyugdíj esetén: tehát legalább 37 év szolgálati idő kell hozzá, a "teljes" nyugdíj feltétele pedig 40 év szolgálati idő.

A korengedményes nyugdíj megítélésének feltétele, hogy a munkáltató a folyósítás megkezdése előtt egy összegben befizesse a nyugdíjalapba azt az összeget, amelyet volt munkavállalója ellátás címén az előre hozott nyugdíjra jogosító kor eléréséig kap majd. Ez azt jelenti, hogy az 1952-ben és 1953-ban született férfiak esetében 60,5 illetve 61 éves korig kell kifizetni nyugdíjuk összegét.

Az előre hozott nyugdíj szabályai az 1950-ben született férfiakra és az 1952-1953-ban született nőkre nézve nem változnak. Ők a korábbi feltételek alapján kérhetik járadékukat. Így azok, akik legalább 40 év szolgálati idővel rendelkeznek, csökkentés nélküli nyugdíjra jogosultak, a többieknek viszont alacsonyabb nyugdíjjal kell számolniuk, mint ha a korhatár betöltését követően állapítanák meg ellátásukat.

Jövő évtől az előre hozott nyugdíj mellett döntők, vagy az erre kényszerülők minden esetben csökkentett ellátásra számíthatnak. Azoknál, akiket az irányadó nyugdíjkorhatártól kevesebb mint egy év választ el, a csökkentés havi 0,3 százalék, efölött havi négy százalék, de a csökkentés nem lehet több, mint összesen 8,4 százalék - olvasható a Népszabadságban.


  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter