Megjelent: 5 éve

Kifizeti a munkahely a szemüveget, ha az üzemorvos javasolta?

Üzemorvosi és szemészorvosi javaslattal, szemüveggel dolgozhatok a számítógép mellett napi 8 órában. Kértem ugyan számlát az iskola nevére tavaly novemberben, de azt mondták, hogy a Minisztérium leállította a kifizetéseket és úgysem fizetnék ki a szemüvegemet. Így nem kérvényeztem. Vajon az idén beadhatom a tavalyi számlát? Egyáltalán ilyen indokkal elutasíthatják? Lehet valamit tenni, ha ez a Munkajogban szerepel és még sincs hozzá jogom?

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

A kérdést a képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeiről szóló 50/1999. (XI.3.) EüM rendelet szabályozza. Elsőként is azt kell rögzíteni, hogy az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeit a munkáltató köteles biztosítani. Ezt a szabályt a Munka törvénykönyve, valamint a munkavédelmi törvény is lefektetik. A rendelet mindenkire vonatkozik, aki a munkaidejéből rendszeresen legalább 4 órát képernyő előtti munkával tölt. A rendelet több szinten biztosítja a munkavállaló egészségének a védelmét. Egyrészt rögzíti, hogy óránként 10 perc szünetet kell a munkavállalónak biztosítani. EZ csupán a képernyős munka alóli mentesítést jelenti. Ezen túlmenően napi 6 órában maximálja a képernyő előtti munkavégzés időtartamát. Természetesen más típusú munkavégzésre rendelkezésre kell állnia a munkavállalónak. A rendelet a munkahely kialakításának a minimális követelményeit is előírja. A szem és látásvizsgálatot a foglalkoztatás megkezdésekor, majd azt követően 2 évente kell lefolytatnia, melyre a munkavállaló köteles elmenni. Végezetül a munkáltató köteles a munkavállaló számára biztosítani az éleslátáshoz minimálisan szükséges szemüveget (kerettel és lencsével együtt). A rendelet kimondja azt is, hogy a költségeket nem lehet a munkavállalóra hárítani. A szemüveg összeghatárát jogszabály nem határozza meg, de a szemüvegnek csupán a minimális védelmi szintet kell biztosítania. Ezen felül nem kell a munkavállalónak szemüveget biztosítani akkor sem, ha az a munkavégzésen kívül is szükséges neki. Ennek a költségei tehát ne háríthatóak át. Amennyiben igazolja azt, hogy a munkavégzéshez szemüveg használata szükséges és számlát is be tud mutatni, az ésszerű költségeket a munkáltatónak fedeznie kell. Anyagi erőforrás hiányra nem hivatkozhat. Amennyiben csak a munkavégzéséhez szükséges a szemüveg, nyújtsa be a novemberi számlát.

Aki válaszol:

Munkajogi szakértő - Kéri Ádám

A jogi egyetemet 2001-ben fejeztem be (ELTE). Ezt követően európai uniós képzéseken vettem részt, majd 2004-től az Egyesült Államokban tanultam amerikai jogot.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre dr. Kéri Ádám ügyvéd és Dr. Bán Gergely ügyvéd, a Bán és Karika Ügyvédi Társulás alapítója válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a UCMS Group ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Farkas András, a nyugdíjguru szakértője válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter