Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Kik vehetnek részt a kríziskezelő programban?

A kormány számításai szerint a szociális kríziskezelő programban 30-50 ezer ember kaphat támogatást szeptembertől, a programról várhatóan a héten dönt a kabinet.

Az MTI úgy tudja, a kérelmek első körben a települési jegyzőkhöz kerülnek majd - ahol ellenőrzik az adatokat - a támogatásról szóló döntést pedig egy hónap alatt a Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság hozhatja meg. Egy ember egy évben csak egyszer kaphatna támogatást a programban.

Kiss Péter a múlt pénteken jelentette be, hogy szolidaritási intézkedéssorozatot indít a kormány, amely a gazdasági-pénzügyi válság által a leginkább sújtott társadalmi csoportok, családok és nyugdíjasok számára nyújt segítséget. Az intézkedéssorozat első eleme az úgynevezett kríziskezelő program, amely kis összegű, vissza nem térítendő állami támogatás formájában nyújt 30 napon belüli gyors segítséget a nehéz helyzetbe került, elsősorban gyermekes családoknak. Az idén augusztustól novemberig tartó első programban az igényelhető támogatás összege legalább 20 ezer, de legfeljebb 50 ezer forint lehet.

Az MTI úgy tudja, a támogatást igénylőknél négy feltételt határoztak meg, amelyek mindegyikének teljesülnie kell. E szerint a kíriziskezelő programban azok a 18 és 62 év közöttiek vehetnek részt, akik nem kapnak nyugellátást, valamint kimerítették az önkormányzat által nyújtott kiegészítő támogatási lehetőségeket - átmeneti segély, temetési segély, lakásfenntartási támogatás, adósságkezelési támogatás -, és ezt a jegyző igazolja.

A feltételek közé tartozik az is, hogy a kérelmező előre nem látható, a mindennapi szokásos életvitel fenntartását súlyosan veszélyeztető, elsősorban a válsághoz kapcsolható esemény miatt - például 2008 október 1-je után veszítette el a munkahelyét - került krízishelyzetbe. Továbbá a háztartásban az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a nettó minimálbért, ami most 57.815 forint.

Amennyiben a közös háztartásban élők közül többen nyújtanak be kérelmet és a fenti feltételek valamennyiük esetében fennállnak, közülük csak egy ember veheti igénybe a támogatást.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter