Megjelent: 10 éve

Kinevezték az ideiglenesen működő közigazgatási hivatalok vezetőit

Kinevezték a szeptembertől működő megyei közigazgatási hivatalok vezetőit, így az önkormányzatoknak újra lesz törvényességi felügyeletük. Az átszervezési munka második lépéseként az új vezetőket kormánymegbízottak váltják majd - közli az InfoRádió.

Szeptember 1-jével új vezetők irányítják a megyei közigazgatási hivatalokat. A kabinet célja, hogy 2013. végére egyablakos ügyintézési rendszert alakítson ki.

Következő lépésként ezek a hivatalok január 1-jétől átalakulnak kormányhivatalokká, amelyek már több minisztériumokhoz tartozó intézmény - mint például a Földhivatal vagy az ÁNTSZ - munkáját hangolják össze.

Az új szervezeteket nem a most kinevezett hivatalvezetők fogják irányítani, hanem a kormánymegbízottak, a hivatalvezetők feletteseként. A kormánymegbízottakat várhatóan az év végén nevezik ki, a politikai posztot politikus is betöltheti, így akár országgyűlési képviselő is, ám az önkormányzati képviselői mandátummal - értelemszerűen - összeegyeztethetetlen.

InfoRádió
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter