Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Kivándorolt románokkal építenék az észak-erdélyi autópályát

Az észak-erdélyi autópályát építő Bechtel cég az idén 500-1500 munkást készül alkalmazni, ezek egy része jelenleg külföldön dolgozó román lenne.

Az amerikai vállalat már megkapta a román kormánytól az ez évre tervezett - 442 millió eurót kitevő - költségek 30 százalékát, így a cég ebben az esztendőben három szakaszon végez munkálatokat: Gyalu és Nádasszentmihály (3A), Nádasszentmihály és Berettyószéplak (3B), valamint Berettyószéplak és Bors (3C) között.

Ehhez 500-1500 munkást kíván alkalmazni, köztük olyanokat, akik külföldön - elsősorban Olaszországban - vállaltak munkát. A Bechtel maga is fontolgatja, hogy részt vegyen a román munkaügyi minisztérium által február 23-án Rómában rendezendő munkaerőbörzén. A Ziarul Financiar című román pénzügyi-üzleti napilap értesülései szerint a cég akár 500 eurót meghaladó havi bért is kész fizetni a külföldről érkező román alkalmazottaknak, szakképzettségüktől függően.

Az autópályák és országutak kezelésével és építésével megbízott állami vállalat (CNADNR) és a román munkaügyi minisztérium azt kérte a Bechteltől, hogy az idén fejezze be a Tordatúr és Járarákos (a 17-es és a 42-es kilométerkő) közötti útvonal építését. Az amerikai cég ugyanakkor jelezte: továbbra is akadályozza az építés folytatását, hogy több helyen késik a földek kisajátítása, nem fejezték még be a jövendő pálya nyomvonalán zajló régészeti ásatásokat. A CNADNR ugyanakkor még nem helyezte át a villany-, gáz- és vízvezetékeket azokról a lakott területekről, amelyek ugyancsak a sztráda vonalán vannak. Ez különösen a 0 és a 10-es kilométerkő - Aranyosgyéres és Torda - közé eső lakott területen jelent problémát, ahol a földek 75 százalékát meg nem sajátították ki.

Bogdan Sgarcitu, az amerikai cég kommunikációs igazgatója a lapnak elmondta: 2010-ig át kell adniuk az Aranyosgyéres és Gyalu közötti szakaszt, 2011-ig pedig el kell készülnie a Nádasszentmihály és Berettyószéplak közötti szakasznak. Az autósztráda teljes megépítésének a határideje 2013.

A Bors és Brassó között haladó, 415 kilométer hosszú autópálya megépítése az eredeti szerződés szerint 2,2 milliárd euró, de utóbb kiderült, hogy a végösszeg meghaladja majd az 5 milliárd eurót. Ennek legfőbb oka, hogy korábban alulbecsülték a költségeket, emellett nem voltak tekintettel az erdélyi domborzat sajátosságaira sem, ami miatt az autópálya nyomvonalán számos viaduktot kell építeni.
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter