kapubanner for mobile
Megjelent: 4 éve

Autópályamatrica árak 2022-ben

Hazánkban, mint a legtöbb EU-s tagállamban, jármű- és díjkategóriánként, illetve autópályamatrica típusonként eltérnek az árak. Mást fizet személygépkocsijához egy hónapra az autós, mint a buszsofőr, más bekerülése van a motorkerékpár heti (10 napos) és éves matricájának. Szerencsére online minden egy kattintásra kiderül!

Nehéz lépést tartani az árakkal − legyen szó akár alkatrészekről, autópályamatricákról vagy akár élelmiszerekről. Az interneten azonban minden megtalálható, így nem kell észben tartanunk a számokat. Az autópályamatrica árak online a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. partnerének honlapján, az autopalyamatrica.hu címen is elérhetők. 

autópálya matrica

Idén se felejtsünk el autópályamatricát vásárolni!

Az idei bekerülések

Autópályamatrica árak 2022 elején inflációkövető módon változtak. A pontos összegeket A használati díj megfizetése ellenében használható autópályákról, autóutakról, főutakról és azok díjáról szóló 45/2020. (XI. 28.) ITM rendelet tételesíti. A bruttó, vagyis ÁFÁ-val terhelt összegeken felül, fizetési módtól függően, tranzakciós díj is felszámításra kerülhet, mely a rendelés során a fizetési mód kiválasztásánál megjelenik.

D1 díjkategóriában, vagyis a személyautóknál: a heti (10 napos) autópálya-matrica 3 820 Ft, a havi 5 210 Ft, az éves 46 850 Ft, a megyei (megyénként) 5 450 Ft-ba kerül. A motorkerékpárokat magában foglaló D1M kategória árai a következők: heti matrica 1 600 Ft, havi 2 730 Ft, éves matrica 46 850 Ft, a megyei matrica ára megyénként szintén 5 450 Ft.

A D2 díjkategóriában a heti autópálya-matrica 7 630 Ft, a havi 10 420 Ft, az éves matrica 46 850 Ft, míg a megyei 10 900 Ft. A buszok B2 kategóriájában árai a következőképpen alakulnak: a heti matrica 16 890 Ft, havi matrica 23 950 Ft, az éves 217 950 Ft, míg a megyei matrica (szintén megyénként) 21 800 Ft. 

Az U díjkategóriában, azaz az utánfutóknál a heti matrica ára 3 820 Ft, a havi matrica 5 210 Ft, az éves matrica 46 850 Ft és a megyei autópálya-matrica 5 450 Ft.

autópálya matrica

Az e-matrica vásárlás online csak pár pillanat

Online gyorsabb, kényelmesebb, biztonságosabb

Autópályamatricát a NÚSZ Zrt. szolgáltatásaiban, ügyfélszolgálati irodáiban, partnereinél (például benzinkutak és utazási irodák), továbbá a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer hivatalos online viszonteladóinál lehet vásárolni. Ez utóbbiak közé tartozik az autopalyamatrica.hu oldal is. Számos előnye van az online vásárolt úthasználati jogosultságoknak. A legfontosabbak ezek közül:

  • Az SMS-ben vásárolt autópályamatrica visszaigazoló üzenetét egyetlen óvatlan mozdulattal kitörölhetjük mobilkészülékünkről, illetve a telefon eltulajdonítása, károsodása esetén sem férünk hozzá az információkhoz. Ezzel szemben az e-matrica visszaigazolását email fiókunkban bármeddig megőrizhetjük (vagy véletlen törlés esetén visszaállíthatjuk).
  • A honlapon visszaellenőrizhetjük a megadott adatokat, így meggyőződhetünk arról, helyes információkat írtunk be, majd csak ez után indítjuk a fizetést.
  • Az autopalyamatrica.hu oldalon megvásárolt matricák érvényességét lekérdezhetjük a felületen, ha esetleg nem tudjuk meddig érvényes a korábban megváltott matricánk.
  • Amennyiben az e-matrica visszaigazoló emailjét töröljük, és a szemetesládából nem sikerül helyreállítanunk, nincs veszve minden. Az autopalyamatrica.hu oldalon, ha regisztrációt követően vásároltunk, bármikor újraküldethetjük magunknak a digitális bizonylatot.
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Megérkeztek a KSH adatai: 354 500 forint volt a nettó kereset mediánértéke

A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 414 300 forint volt. Teljes cikk

Továbbra is kevés nő dolgozik a STEM szakmákban

Május 22-től lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem IT és mérnöki területen tanuló nők számára meghirdetett ösztöndíjprogramjára. Az... Teljes cikk

A munkaidőnk mindössze 5 százalékát töltjük kommunikációval

Egy átlagos munkanapon, munkaidőnk mindösszesen 5 százalékát - 24 percet fordítunk kommunikációra, azaz valós, emberi kapcsolatra épülő... Teljes cikk