Kóka: Egy hajszál választ el az egykulcsos adótól"/>
Megjelent: 12 éve

Kóka: Egy hajszál választ el az egykulcsos adótól

Kóka János szerint még soha nem jutott ilyen közel a megvalósításhoz az egykulcsos adórendszer Magyarországon, mint most. A Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) elnöke erről sajtótájékoztatón beszélt Nyíregyházán.

A pártvezető elmondta: a gazdaság szereplői, érdekképviseleti szervezetei, közgazdászok és független kutatók egyaránt eljutottak ahhoz a liberálisok által korábban is szorgalmazott elképzeléshez, miszerint három év alatt 1.000 milliárd forintot kellene megtakarítani az állami költségvetésben, így 1.000 milliárd forinttal lehetne csökkenteni az adókat.

"A koalícióból kilépett SZDSZ csak egy ilyen költségvetés elfogadásához tud támogatást adni a majdani parlamenti szavazáson" - hangsúlyozta. Hozzátette: "ebben az esetben 2009-ben 20 százalékos lehetne az egykulcsos adó mértéke, 2011-től pedig 18 százalékra csökkenhetne".

Az SZDSZ elnöke kifejtette, hogy az 1.000 milliárd forint mértékű költségvetési megtakarításra a liberálisoknak van programjuk. Álláspontjuk szerint csökkenteni lehetne az állami szervezetek működési kiadásait, a szociális ellátásnak kizárólag rászorultsági elven kellene működnie, s nincs szükség adókedvezményekre sem.

Kóka János az SZDSZ június 7-i tisztújító küldöttgyűlésén induló elnökjelöltként kijelentette: elkötelezett híve annak, hogy az SZDSZ önálló, független, értékelvű és antipopulista politikai szervezetként működjön, s tegyen meg mindent az elengedhetetlen reformok véghezviteléért az ország érdekében. Úgy vélte: a liberálisok koalícióból való kilépése után az MSZP leállítja, visszafordítja a megkezdett átalakításokat.

"Ilyen helyzetben éppen ezért kifejezetten káros lenne, ha a párt visszamenne a koalícióba" - hangoztatta.

Megjegyezte, hogy a másik elnökjelölt, Fodor Gábor és támogatói "egy új koalíciókötésben keresik az SZDSZ továbbélési lehetőségét", ő viszont "nem a koalícióba való visszakullogásban", hanem az erős, önálló politizálásban látja az SZDSZ jövőjét, támogatottságának emelkedését.

Kóka János Nyíregyházán ismertetette a párt aktív tagjai között végzett kérdőíves felmérés részeredményeit is, amely szerint a megkérdezettek többsége támogatja az ellenzéki politizálást, a reformok folytatásának szükségességét, előrehozott választás kiírását, s 62 százalék látja úgy, hogy következetes politizálással az SZDSZ újra bejut a parlamentbe.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk