Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Költségtérítéses hallgatók nyerhetnek ösztöndíjat

Pályázatot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hátrányos helyzetű, önköltséges képzésben részt vevő hallgatóknak.

Megjelent az Út a diplomához pályázat, amely ösztöndíjat vagy önköltségtámogatást kínál hátrányos helyzetű, önköltséges képzésben részt vevő hallgatóknak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a támogatásra azok a magyarországi felsőoktatási intézményben alap-, mester- vagy osztatlan képzésen, nappali, esti vagy levelező tagozaton hallgatói jogviszonnyal rendelkező, magyar állampolgárságú, önköltséges hallgatók pályázhatnak, akik hátrányos helyzetűnek minősülnek, és az adott szintű végzettséggel még nem rendelkeznek, vagy azonos szintű más képzésben nem vesznek részt.

Ösztöndíj elnyerése esetén a hallgató 200 ezer forint vissza nem térítendő támogatást kaphat a 2013/2014-es tanév első és második tanulmányi féléveire, 10 hónapra, 2013. szeptember 2. és 2014. június 30. közötti időszakra.

Önköltség-támogatás esetén a hallgató legfeljebb félévenként 220 ezer forintra pályázhat. A támogatás legalább a képzési önköltség 60 százaléka, és legfeljebb annak 85 százaléka.

A minisztérium megbízásából és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett pályázat a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, kiemelten a roma hallgatók felsőoktatási esélyteremtését, illetve tanulmányaik folytatásának támogatását szolgálja - írták.

A pályázati felhívás további részletei a www.emet.gov.hu oldalon találhatóak. A pályázat benyújtásának határideje december 23-a éjfél.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter