Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Költségtérítéses hallgatók nyerhetnek ösztöndíjat

Pályázatot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hátrányos helyzetű, önköltséges képzésben részt vevő hallgatóknak.

Megjelent az Út a diplomához pályázat, amely ösztöndíjat vagy önköltségtámogatást kínál hátrányos helyzetű, önköltséges képzésben részt vevő hallgatóknak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a támogatásra azok a magyarországi felsőoktatási intézményben alap-, mester- vagy osztatlan képzésen, nappali, esti vagy levelező tagozaton hallgatói jogviszonnyal rendelkező, magyar állampolgárságú, önköltséges hallgatók pályázhatnak, akik hátrányos helyzetűnek minősülnek, és az adott szintű végzettséggel még nem rendelkeznek, vagy azonos szintű más képzésben nem vesznek részt.

Ösztöndíj elnyerése esetén a hallgató 200 ezer forint vissza nem térítendő támogatást kaphat a 2013/2014-es tanév első és második tanulmányi féléveire, 10 hónapra, 2013. szeptember 2. és 2014. június 30. közötti időszakra.

Önköltség-támogatás esetén a hallgató legfeljebb félévenként 220 ezer forintra pályázhat. A támogatás legalább a képzési önköltség 60 százaléka, és legfeljebb annak 85 százaléka.

A minisztérium megbízásából és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett pályázat a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, kiemelten a roma hallgatók felsőoktatási esélyteremtését, illetve tanulmányaik folytatásának támogatását szolgálja - írták.

A pályázati felhívás további részletei a www.emet.gov.hu oldalon találhatóak. A pályázat benyújtásának határideje december 23-a éjfél.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Pályázható az Employer Branding Award 2019

A Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) Employer Branding Tagozata - a munkáltatói márkaépítés hazai intézményi formálója - ötödik alkalommal... Teljes cikk

Mától adható be a támogatási kérelem kisgyermekesek képzésére, elhelyezkedésük támogatására

Mától adható be a támogatási kérelem a "Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása"... Teljes cikk

Magyar tehetségek az EIT Health radarján

Ezek lesznek 2020 kihagyhatatlan egészségügyi tréning- és accelerátor programjai. Teljes cikk