Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Közmunkások üzemeltetik a Tisza-tó strandját

Október végéig közel félszáz álláskereső végez a turisztikai szezonhoz kapcsolódó munkát Abádszalókon és a Tisza-tó menti kisvárossal közös közigazgatású Tomajmonostorán - mondta el Kasza Gábor alpolgármester.

images

A projekt keretében összesen 44 embert foglalkoztatnak teljes egészében állami támogatásból. Az e célra fordítható közel 40 millió forint a bér- és járulékköltségek mellett a szükséges eszközök beszerzését is finanszírozta - mondta.

A programban résztvevők áprilistól június közepéig a turisztikai szezon előkészítésén dolgoztak, a nyári idény kezdete óta pedig elsősorban Abádszalók 14 hektáros szabadvízi strandjának területrendezéséért, a közeli kemping gondozásáért és karbantartásáért, valamint a nem kereskedelmi célú szolgáltatások ellátásáért felelősek. Ők végzik egyebek mellett az egészségügyi ellátást és a vízi mentést.

Elmondta, hogy Abádszalók és Tomajmonostora önkormányzata a térség országos átlagot meghaladó munkanélkülisége miatt fokozott figyelmet fordít a közfoglalkoztatási programok által kínált lehetőségek kiaknázására. Így 2013-ban a mintegy 4500 lakosú Abádszalók és 850 lelkes Tomajmonostora helyhatósága összesen 900 embernek biztosít megélhetést különböző közmunka-projektek révén.

Kasza Gábor szerint ennek köszönhetően a kisváros és a falu lakói közül mindenki dolgozhat, aki szeretne, az idén csupán 14 orvosi szempontból alkalmatlan jelentkezőt nem tudtak elhelyezni.

A politikus elmondta azt is: a közfoglalkoztatottak növekvő létszámával párhuzamosan az utóbbi időben érzékelhetően, a statisztikák alapján körülbelül egyharmadával visszaesett a bűncselekmények száma, ugyanakkor nőtt a vásárlóerő Abádszalókon és Tomajmonostorán.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk