Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Közmunkások üzemeltetik a Tisza-tó strandját

Október végéig közel félszáz álláskereső végez a turisztikai szezonhoz kapcsolódó munkát Abádszalókon és a Tisza-tó menti kisvárossal közös közigazgatású Tomajmonostorán - mondta el Kasza Gábor alpolgármester.

images

A projekt keretében összesen 44 embert foglalkoztatnak teljes egészében állami támogatásból. Az e célra fordítható közel 40 millió forint a bér- és járulékköltségek mellett a szükséges eszközök beszerzését is finanszírozta - mondta.

A programban résztvevők áprilistól június közepéig a turisztikai szezon előkészítésén dolgoztak, a nyári idény kezdete óta pedig elsősorban Abádszalók 14 hektáros szabadvízi strandjának területrendezéséért, a közeli kemping gondozásáért és karbantartásáért, valamint a nem kereskedelmi célú szolgáltatások ellátásáért felelősek. Ők végzik egyebek mellett az egészségügyi ellátást és a vízi mentést.

Elmondta, hogy Abádszalók és Tomajmonostora önkormányzata a térség országos átlagot meghaladó munkanélkülisége miatt fokozott figyelmet fordít a közfoglalkoztatási programok által kínált lehetőségek kiaknázására. Így 2013-ban a mintegy 4500 lakosú Abádszalók és 850 lelkes Tomajmonostora helyhatósága összesen 900 embernek biztosít megélhetést különböző közmunka-projektek révén.

Kasza Gábor szerint ennek köszönhetően a kisváros és a falu lakói közül mindenki dolgozhat, aki szeretne, az idén csupán 14 orvosi szempontból alkalmatlan jelentkezőt nem tudtak elhelyezni.

A politikus elmondta azt is: a közfoglalkoztatottak növekvő létszámával párhuzamosan az utóbbi időben érzékelhetően, a statisztikák alapján körülbelül egyharmadával visszaesett a bűncselekmények száma, ugyanakkor nőtt a vásárlóerő Abádszalókon és Tomajmonostorán.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Idén is keresik a felelősségteljes munkáltatókat

A pályázatra szeptember 30-ig lehet jelentkezni. Teljes cikk

Akár Brüsszel engedélye nélkül is megemeli a postások bérét a magyar kormány

Mindenképp megkapják a béremelést a postai dolgozók. Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Kaotikus állapotra panaszkodik, petíciót indított a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete

A VPDSZ elnöke kilenc pontban fogalmazta meg a szakszervezet követeléseit. Teljes cikk