Megjelent: 11 éve

Közösségi iroda - az egyéni vállalkozó legmodernebb munkatere

Vállalkozásunk életben tartásához és karrierünk kiépítéséhez rengeteg kapcsolati tőkére van szükségünk, amelyeket lakásunk négy fala között igen nehéz kialakítani. Az úgynevezett coworking, azaz közösségi irodák minden szempontból tökéletes munkahelyszínt jelentenek az egyéni vállalkozóknak.

Az önmegvalósítás, karrierépítés és a kreativitás kibontakoztatása nagy szerepet játszanak a modern, tudatos ember életében. Mentális egészségünk egyik meghatározó alappillére, ha megtaláljuk azt a munkát, amelyben teljes valónkban kiteljesedhetünk. Pszichológusok szerint ennek oka, hogy mindenkiben élénken él az úgynevezett produktivitás utáni vágy, valamint, hogy munkánk révén mi is bekapcsolódhassunk a társadalmi létbe.

Ennek egyik, manapság egyre jobban elterjedt módja egy önálló "vállalkozás" beindítása, amely megadja számunkra a kellő függetlenséget és szellemi szabadságot, így kibontakoztathatjuk saját képességeinket és tudásunkat.
Jelen esetben a vállalkozások közé soroljuk a szabadúszó karrierépítőket is, mivel a versenypiacon ilyen formában megmaradni csak az az ember tud, aki szakmailag kiemelkedő eredményeket képes felmutatni, illetve magas szinten tudja tartani szakmai tudását. Ez talán még nagyobb kihívás egy hagyományos vállalkozás működtetésénél.

Vállalkozásunk életben tartásához és karrierünk kiépítéséhez azonban rengeteg kapcsolati tőkére van szükségünk, amelyeket lakásunk négy fala között igen nehéz kialakítani, ám a közösségi irodák révén egy olyan vállalkozókból álló kisközösség alakul ki, melynek tagjai kapcsolatokkal, tanácsokkal és kollektív problémamegoldással tudják segíteni egymás munkáját. A coworking irodákban dolgozók között találhatók grafikusok, reklámszakemberek, jogászok, adótanácsadók, HR szakértők, könyvelők, művészek és sok más terület képviselői is, akiknek tanácsért elég csak a másik asztalhoz átmenniük.

A közösségi irodák hatékonyságát a Klementz nővérek mellett - közösségi munkavégzést hazánkban meghonosító testvérpár, akik az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat is megkapták kitartó munkájuk eredményeként - több nemzetközi kutatás is alátámasztja. A "Coworking Global Survey" 2010-es felmérés eredményei szerint a vállalkozók 85 százaléka sokkal motiváltabbnak érzi magát, amióta coworking irodába költöztette vállalkozását. E felmérés 24 ország 661 dolgozójának megkérdezésével készült. A megkérdezettek több mint a fele jobban be tudja osztani idejét és a napi munkamennyiségét, ami által több időt tud fordítani családjára, a munka utáni kikapcsolódásra és önmagára is.

A "Enterprise Globale" és a "Tech4i2" által közzétett európai kutatás alapján a megkérdezett vállalkozók 87 százaléka állította, hogy újonnan született projektjeik a coworking irodában megismert vállalkozókkal való együttműködés miatt voltak sikeresek.
  • 2021.12.07Babér Panoráma - Online bérszámfejtési konferencia Tekintsen ki velünk a legfontosabb tb- és bérszámfejtést érintő jogszabályváltozásokra a BaBér és az Abacus szervezésében megvalósuló Panoráma 2022 Bérszámfejtési Konferencián. Az egész napos szakmai előadások során neves előadók értelmezik a 2022. évre vonatkozó szja, kötelező egészségbiztosítás, tb fedezeti rendszer és a munkáltatói járulékbevallások vonatkozó jogszabály-változásait. Részletek Jegyek
  • 2021.12.09Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit. Képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba. Részletek Jegyek
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.106 azonnal hasznosítható tipp a mentális állapot megerősítéséhez HR-esként sok mindent tudunk tenni annak érdekében, hogy a mentálhigiéné eszközeit bevetve fenntartsuk az egészséges lelkiállapotot. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter