Megjelent: 9 éve

Közösségi iroda - az egyéni vállalkozó legmodernebb munkatere

Vállalkozásunk életben tartásához és karrierünk kiépítéséhez rengeteg kapcsolati tőkére van szükségünk, amelyeket lakásunk négy fala között igen nehéz kialakítani. Az úgynevezett coworking, azaz közösségi irodák minden szempontból tökéletes munkahelyszínt jelentenek az egyéni vállalkozóknak.

images

Az önmegvalósítás, karrierépítés és a kreativitás kibontakoztatása nagy szerepet játszanak a modern, tudatos ember életében. Mentális egészségünk egyik meghatározó alappillére, ha megtaláljuk azt a munkát, amelyben teljes valónkban kiteljesedhetünk. Pszichológusok szerint ennek oka, hogy mindenkiben élénken él az úgynevezett produktivitás utáni vágy, valamint, hogy munkánk révén mi is bekapcsolódhassunk a társadalmi létbe.

Ennek egyik, manapság egyre jobban elterjedt módja egy önálló "vállalkozás" beindítása, amely megadja számunkra a kellő függetlenséget és szellemi szabadságot, így kibontakoztathatjuk saját képességeinket és tudásunkat.
Jelen esetben a vállalkozások közé soroljuk a szabadúszó karrierépítőket is, mivel a versenypiacon ilyen formában megmaradni csak az az ember tud, aki szakmailag kiemelkedő eredményeket képes felmutatni, illetve magas szinten tudja tartani szakmai tudását. Ez talán még nagyobb kihívás egy hagyományos vállalkozás működtetésénél.

Vállalkozásunk életben tartásához és karrierünk kiépítéséhez azonban rengeteg kapcsolati tőkére van szükségünk, amelyeket lakásunk négy fala között igen nehéz kialakítani, ám a közösségi irodák révén egy olyan vállalkozókból álló kisközösség alakul ki, melynek tagjai kapcsolatokkal, tanácsokkal és kollektív problémamegoldással tudják segíteni egymás munkáját. A coworking irodákban dolgozók között találhatók grafikusok, reklámszakemberek, jogászok, adótanácsadók, HR szakértők, könyvelők, művészek és sok más terület képviselői is, akiknek tanácsért elég csak a másik asztalhoz átmenniük.

A közösségi irodák hatékonyságát a Klementz nővérek mellett - közösségi munkavégzést hazánkban meghonosító testvérpár, akik az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat is megkapták kitartó munkájuk eredményeként - több nemzetközi kutatás is alátámasztja. A "Coworking Global Survey" 2010-es felmérés eredményei szerint a vállalkozók 85 százaléka sokkal motiváltabbnak érzi magát, amióta coworking irodába költöztette vállalkozását. E felmérés 24 ország 661 dolgozójának megkérdezésével készült. A megkérdezettek több mint a fele jobban be tudja osztani idejét és a napi munkamennyiségét, ami által több időt tud fordítani családjára, a munka utáni kikapcsolódásra és önmagára is.

A "Enterprise Globale" és a "Tech4i2" által közzétett európai kutatás alapján a megkérdezett vállalkozók 87 százaléka állította, hogy újonnan született projektjeik a coworking irodában megismert vállalkozókkal való együttműködés miatt voltak sikeresek.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter