Lefújták a román Erste-sztrájkot"/>
Megjelent: 11 éve

Lefújták a román Erste-sztrájkot

Az osztrák Erste bankcsoporthoz tartozó román BCR bank dolgozói lefújták a szerdától tervezett sztrájkot, mert a bank vezetése új béremelési ajánlatot tett az alkalmazottaknak. Ennélfogva folytatódnak a megbeszélések az új kollektív szerződésről, jelentette a Mediafax hírügynökség kedden.

A BCR vezetése egy "utolsó" javaslatot tett a román szabad szakszervezetek szövetségének (FIS), amelyben a szakszervezetek szinte valamennyi követelését teljesítette, közölték a bankban kedden.

A korábbi bértárgyalásokon a BCR vezetése azt ajánlotta, hogy az éves infláció felével emeli a béreket, és kötelezettséget vállalt, hogy a 8700 alkalmazottból senkit sem bocsátanak el. A román statisztikai hivatal szerint tavaly 6,3 százalékos volt az infláció.

Az alkalmazottak ezen felül még 3 százalékos emelést kértek, de ezt Andreas Treichl, az Erste csoport elnöke eredetileg irreálisnak nevezte.

A BCR honlapja szerint a bank rekord nagyságú profitra tett szert a tavalyi év harmadik negyedében: az adó előtti eredmény az egy évvel korábbihoz képest 78,6 százalékkal 1,515 milliárd lejre (414,8 millió euró) nőtt. Az adózott eredmény 71,8 százalékkal emelkedett, 1,247 milliárd lejre (341,5 millió euró). A BCR 25 százalékos piaci részesedéssel Románia legnagyobb bankja.

A román kormány 2005. decemberben hirdette ki győztesnek az Erste Bankot a Banca Comerciala Romana (BCR) 61,88 százalékára kiírt pályázat győzteseként. Az Erste Bank 3,75 milliárd eurót fizetett a legnagyobb román kereskedelmi bank, a BCR részesedéséért.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Lidl Magyarország is emeli a béreket 2020-ban

A Lidl Magyarország 7,3 milliárd forintot fordít az idén béremelésre - írják közleményükben. Teljes cikk

Kiemelten fontos a Mátrai Erőmű dolgozóinak megtartása

Bizottság létrehozását kezdeményezi a Mátrai Erőmű átalakításával kapcsolatban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az ügyben... Teljes cikk

Visszavásárolják az alapítók a Prohuman lengyel tulajdonrészét

A lengyel Work Service és a Prohuman magyar alapítói - akik eddig is vezették a céget - tavaly megállapodást kötöttek a Prohuman lengyel kézben... Teljes cikk