Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

"Leinformált" munkát kap a diák

A járulékos költségek megemelkedése miatt félő, hogy az idei nyáron dolgozni kívánó diák a munkaadók visszaéléseire is számíthatnak.

images

images

Minden évben vannak olyan diákok, akik nem elég körültekintően kezdenek hozzá a nyári munkakereséshez, és elfogadnak olyan ajánlatokat, melyek szóbeli megállapodás útján köttetnek - állítják a MŰISZ Iskolaszövetkezetnél. A munkaadók számára a diák foglalkoztatása rendszerint nem könnyű feladat, hiszen egy "kisegítő munkaerő" nyári időszakra történő alkalmazása is tetemes költséget von maga után. A járulékos költségek megemelkedése nem minden munkaadó számára vállalható teher, ezért félő, hogy az idei nyáron dolgozni kívánó diák még több visszaélésre számíthatnak. E kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében érdemes iskolaszövetkezeten keresztül munkát vállalni. A szövetkezetek általában csak minőségi, leinformált munkákat ajánlanak, munkaszerződést kötnek a diákokkal, lebonyolítják az adminisztratív feladatokat, és a legfontosabb: az elvárásoknak megfelelő teljesítés esetén kezeskednek a munkabér kifizetéséről.

A MŰISZ Iskolaszövetkezet a Piac és Profithoz eljuttatta az általa kínált munkavégzés legfontosabb feltételeinek listáját. Ebből kiderül, csak 17 éves kor feletti, nappali tagozatos jogviszonnyal rendelkező diákok foglalkoztatásában partnerek. A nappali tagozatos jogviszonyt iskolalátogatási igazolással kell bizonyítani. A munkavégzés előtt a munkavállaló diáknak szövetkezeti részjegyet kell jegyezni, melynek értéke 500 forint. A munkaszerződés kitöltése után bármelyik munkára jelentkezhet a diák, amit az iskolaszövetkezet kínál. Amennyiben a hallgató azonnal nem talál alkalmas munkát, jelentkezhet adatbázisunkba, vagy feliratkozhat egy levelező listára.

A MŰISZ Iskolaszövetkezet jelenlegi munkakínálata: adatrögzítés, irodai, adminisztratív munkák, telefonos ügyfélszolgálat, csomagolás, címkézés, borítékolás, könnyű fizikai munkák, hostess munkák, szórólaposztás, plakátozás, fordítás, tolmácsolás, programozás, szoftvertesztelés, szoftverfejlesztés, rendszergazdai feladatok, különböző mérnöki szaktudást igénylő munkák.
Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár