Megjelent: 5 éve

Lemondott a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora

Somorjai-Kiss Tibor, a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) rektora május 18-án jelezte lemondási szándékát rektori megbízatásáról augusztus 31-ei hatállyal Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének - közölte az MTI-vel az egyetem.

Somorjai-Kiss Tibor 2013. július 1-jétől töltötte be az MKE rektori tisztét. Az intézmény honlapján található életrajza szerint 1959-ben Pozsonyban született, 1984-ben a lipcsei Hochshule für Grafik und Buchkunston végzett, Irmgard Horlbeck-Kappler grafikusművész tanítványaként. 1992-ben lett az MKE művésztanára, később tanszékvezetője; egyetemi tanári címet 2007-ben szerzett. 1998-ban elnyerte az Országos Grafikai Biennále nagydíját, Munkácsy Mihály-díjjal 2002-ben tüntették ki.

Az Index értesülései szerint a rektor lemondása mögött hosszabb ideje húzódó ügy áll, amely 2014. december 12-én odáig vezetett, hogy a szenátus 26-6-os arányban megvonta tőle a bizalmat. Mivel a decemberi szavazás után nem történt változás, a szenátus hét tagja április végén levélben fordult az emberi erőforrások miniszteréhez, Balog Zoltánhoz, illetve a felsőoktatásért felelős államtitkárhoz, Palkovics Lászlóhoz, hogy lépjenek az ügyben a decemberi szavazást tiszteletben tartva, változásról azonban nem értesült az Index.

MTI/Index.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter