Lemondott mandátumáról Pesti Imre "/>
Megjelent: 9 éve

Lemondott mandátumáról Pesti Imre

Lemondott főpolgármester-helyettesi tisztségéről és a fővárosi közgyűlési mandátumáról Pesti Imre, a fővárosi kormányhivatal vezetője.

Pesti Imre elmondta: hétfőn mondott le mandátumáról és főpolgármester-helyettesi tisztségéről, január 1-jei hatállyal, mivel a kormánymegbízotti tisztség összeférhetetlen az önkormányzati pozíciókkal.

Orbán Viktor miniszterelnök karácsony előtt nevezte ki a január 1-jével létrejövő fővárosi és 19 megyei kormányhivatal vezetőjét, így Pesti Imrét a fővárosi kormányhivatal élére. A kormányhivatalokkal kapcsolatos, novemberben elfogadott törvény szerint a kormánymegbízott nem lehet a többi között helyi önkormányzati képviselő, fővárosi, megyei közgyűlés tagja, főpolgármester-helyettes, így az összeférhetetlenség miatt Pesti Imrének le kellett mondania minkét pozíciójáról.

Pesti Imre a Fidesz-KDNP listájáról jutott be a Fővárosi Közgyűlésbe az októberi helyhatósági választáson, helyére a jelölőszervezet 30 napon belül jelölhet új képviselőt. A politikust a közgyűlés Tarlós István főpolgármester javaslatára október 15-i alakuló ülésén választotta meg az egészségügyért és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettesnek.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter