Lendvai egyedül verseng Gyurcsány székéért"/>
Megjelent: 11 éve

Lendvai egyedül verseng Gyurcsány székéért

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője az egyedüli jelölt az MSZP elnöki tisztségére. Megválasztása esetén Mesterházy Attila lehet a frakcióvezető, Gyurcsány Ferenc a Táncsics Alapítvány elnöki posztját töltheti be, és a következő tisztújításig háromfős ügyvezetőség irányíthatja a pártot.

"A megyei küldöttcsoport-vezetők értekezletén Kiss Péter, Mesterházy Attila és Szekeres Imre bejelentette, hogy támogatja az én pártelnökké választásomat, és ezért megköszönve a bizalmat és a támogatást, visszaléptek a jelöltségtől" - mondta Lendvai Ildikó Budapesten, a párt választmányi ülése közben tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus azt is bejelentette, hogy pártelnökké választása esetén leköszön a frakcióvezetésről, és azt kezdeményezi, hogy Mesterházy Attila töltse be ezt a tisztséget. "Úgy érzem, hogy a párt vezetésében a fiatal generációnak is képviseltetnie kell önmagát" - indokolta a döntését Lendvai Ildikó.

A politikus hozzátette: azzal a feltétellel vállalja a jelölést, hogy megerősödik a vezetésben kialakuló együttműködés. Ennek megfelelően a kongresszus létrehozná és a következő tisztújításig működtetné a párt háromfős ügyvezetését, amelynek tagjai Lendvai Ildikó, Kiss Péter és Szekeres Imre lennének.

Gyurcsány Ferenc munkájára a magyar baloldalnak szüksége van, ezért a miniszterelnököt felkérik az MSZP pártalapítványának, a Táncsics Alapítványnak az elnöklésére. Gyurcsány Ferenc így vezető szerepet vállalhat a baloldali ideológia alakításában és a baloldali értelmiségi kapcsolatok bővítésében - tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy sajtóinformációk szerint Gyurcsány Ferenc lehet a szocialisták EP-kampányának vezetője, a frakcióvezető kiemelte: az EP-kampányról nem tárgyaltak és nem döntöttek a csütörtöki ülésen. "Az azonban természetes, hogy Gyurcsány Ferencre, mint a baloldal egyik karizmatikus alakjára, számítunk az európai uniós kampányban" - fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, hogy a párt választmánya támogatja-e Bajnai Gordon programját, Lendvai Ildikó kiemelte: a választmány meghallgatta Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltet, akinek a programjáról még folyt a vita a sajtótájékoztató idején.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter