kapubanner for mobile
Megjelent: 15 éve

Lendvai egyedül verseng Gyurcsány székéért

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője az egyedüli jelölt az MSZP elnöki tisztségére. Megválasztása esetén Mesterházy Attila lehet a frakcióvezető, Gyurcsány Ferenc a Táncsics Alapítvány elnöki posztját töltheti be, és a következő tisztújításig háromfős ügyvezetőség irányíthatja a pártot.

"A megyei küldöttcsoport-vezetők értekezletén Kiss Péter, Mesterházy Attila és Szekeres Imre bejelentette, hogy támogatja az én pártelnökké választásomat, és ezért megköszönve a bizalmat és a támogatást, visszaléptek a jelöltségtől" - mondta Lendvai Ildikó Budapesten, a párt választmányi ülése közben tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus azt is bejelentette, hogy pártelnökké választása esetén leköszön a frakcióvezetésről, és azt kezdeményezi, hogy Mesterházy Attila töltse be ezt a tisztséget. "Úgy érzem, hogy a párt vezetésében a fiatal generációnak is képviseltetnie kell önmagát" - indokolta a döntését Lendvai Ildikó.

A politikus hozzátette: azzal a feltétellel vállalja a jelölést, hogy megerősödik a vezetésben kialakuló együttműködés. Ennek megfelelően a kongresszus létrehozná és a következő tisztújításig működtetné a párt háromfős ügyvezetését, amelynek tagjai Lendvai Ildikó, Kiss Péter és Szekeres Imre lennének.

Gyurcsány Ferenc munkájára a magyar baloldalnak szüksége van, ezért a miniszterelnököt felkérik az MSZP pártalapítványának, a Táncsics Alapítványnak az elnöklésére. Gyurcsány Ferenc így vezető szerepet vállalhat a baloldali ideológia alakításában és a baloldali értelmiségi kapcsolatok bővítésében - tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy sajtóinformációk szerint Gyurcsány Ferenc lehet a szocialisták EP-kampányának vezetője, a frakcióvezető kiemelte: az EP-kampányról nem tárgyaltak és nem döntöttek a csütörtöki ülésen. "Az azonban természetes, hogy Gyurcsány Ferencre, mint a baloldal egyik karizmatikus alakjára, számítunk az európai uniós kampányban" - fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, hogy a párt választmánya támogatja-e Bajnai Gordon programját, Lendvai Ildikó kiemelte: a választmány meghallgatta Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltet, akinek a programjáról még folyt a vita a sajtótájékoztató idején.
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek