Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 hónapja

Lesz Semcorp-gyár Debrecenben, már zajlik a toborzás

Folyamatosan épül a Semcorp debreceni gyára - erősítette meg a cég közleményében, cáfolva ezzel azokat a híreket, miszerint felfüggesztik a debreceni projektet.

images

images

Jó úton halad a debreceni gyártóüzem építése, sem a tervekben, sem az ütemezésben nem történt változás. A debreceni déli ipari park építkezésén rohamosan folynak a munkálatok, a termelés várhatóan 2023 első negyedévében indul meg - írták.

"Semmi alapja nincs azoknak a meg nem erősített híreknek, amelyek szerint a Semcorp felfüggeszti debreceni projektjét. Ügyfeleink izgatottan várják magyarországi gyártókapacitásunk elindulását, csapatunk és partnereink pedig mindent megtesznek azért, hogy ez a meghirdetett terveink és ütemezéseink szerint megvalósuljon" - idézi a közlemény James Shih-t, a Semcorp globális projektekért felelős igazgatóját.

A vezető közölte: az építkezés mellett jelentős előrelépést értek el a munkaerőfelvétel terén is. "Szorosan együttműködünk a helyi hatóságokkal, és továbbra is így fogunk dolgozni" - jelezte.

A Semcorp 2020 novemberében jelentette be 183 millió eurós projektjét, és hat hónappal ezelőtt kezdte meg az építkezést Debrecenben.

Papp László, Debrecen polgármestere is közleményt adott ki, amelyben cáfolta az egyik helyi ellenzéki önkormányzati képviselő, az ellenzéki összefogás országgyűlés képviselőjelöltje állítását, miszerint "a beruházás azért állt volna le, mert a város nem biztosított megfelelő feltételeket a leendő gyár működéséhez".

A város a Semcorppal kötött szerződésében vállalt valamennyi feltételt a beruházás ütemének megfelelően teljesíti. A beruházás jelenleg is zajlik a déli gazdasági övezetben - közölte Papp László.

 

  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook