Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Létszámleépítés lehet az új munkatörvénykönyv miatt?

Létszámleépítéstől tart a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ), álláspontjuk szerint ugyanis a munka törvénykönyvének (Mt.) módosítása létszámcsökkentést okozhat a Volán-társaságcsoportban - tájékoztatta a szövetség szerdán az MTI-t.

images

A többségi állami tulajdonú cégek esetében az Mt. szűkítette a szabályozható pontok körét. A Volánoknál például a munkaközi szünet eddig a munkaidő részét képezte, július 1-jétől viszont a törvényalkotó ezt megszüntette.

Az elméleti számítások alapján a 20 percnyi munkaközi szünet ledolgoztatása egy 1000 dolgozót foglalkoztató Volán-cég esetében mintegy 40 fős állománykarcsúsítást okozhat, a Volán-csoportnál pedig a létszámleépítés összesen 800-900 munkavállalót érintene.

A szövetség emlékeztetett arra, hogy a Volán-szakmában az elmúlt években 30 ezerről 19 ezerre csökkent a munkavállalók száma.

A KMSZ közleményében azt írták, egyetértenek azzal, hogy a jelenlegi gazdasági és társadalmi környezetben másfajta szemléletre és gyakorlatra van szükség, de elhibázottnak tartják, hogy a munka törvénykönyvébe beépített, rosszul értelmezett dogmatikus tételek határozzák meg a humánerőforrás-gazdálkodás alapelveit.

A KMSZ szerint ettől sem versenyképesebbek, sem hatékonyabbak nem lesznek a Volán-társaságok. A közösségi közlekedésben a versenyképességet az innováció és az utasközpontúság növelheti, nem pedig a munkaközi szünet ledolgoztatása. A létszámgazdálkodást, a munkafolyamatok igénye szerint szakmai szempontok és elvárások szerint kell kialakítani - olvasható a közleményben.

  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter