Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

LMP: beruházások nélkül új munkahelyek sem lesznek

A KSH pénteki gyorsjelentése megerősítette, hogy 5,9 százalékkal volt alacsonyabb a beruházások szintje a második negyedévben, mint egy évvel korábban, a beruházások csökkenése azt jelenti, hogy nem lesznek új munkahelyek - írta Vágó Gábor közleményében.

Az LMP-s politikus szavai szerint az Orbán-kormány elmúlt két éve alatt folyamatosan esett a beruházási aktivitás, és nem látszik a fordulat jele.

Vágó Gábor úgy fogalmaz, hogy miközben a régióban számos országban megindult a gazdasági növekedés, mert beindultak a beruházások, itthon ennek éppen az ellenkezője zajlik. "Ezt már nem lehet az európai válságra fogni, ez a Matolcsy-féle tripla bóvli kategóriás gazdaságpolitika következménye" - jelenti ki a képviselő.

A számvevőszéki és költségvetési bizottság tagja úgy látja, hogy a kiszámíthatatlan szabályozási környezet, a magas adminisztrációs terhek, "az uram-bátyám viszonyok viszont elriasztják a potenciális befektetőket". A Matolcsy György pedig az állandó újratervezéssel a bizalomhiányt erősíti - teszi hozzá.

Az LMP szerint új kis- és közepes vállalkozásokat fejlesztő és támogató intézkedésekre, a gazdasági környezet kiszámíthatóságának és az üzleti bizalomnak a megteremtésére lenne szükség. Ezen felül a zöld beruházások ösztönzése bizonyulhatna a gazdaság egyik kitörési pontjának - ismerteti a párt álláspontját.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Országos Vérellátó Szolgálat: Nem tiltjuk a szájmaszk használatát a dolgozóknak

Az Országos Vérellátó Szolgálat közleménye szerint nem tiltották dolgozóiknak a maszk használatát. Teljes cikk

NAV: Erre kell figyelnie annak, aki fizetés nélküli szabadságon van

Közleményt adott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a fizetés nélküli szabadságon lévő dolgozók számára. Teljes cikk

Így alkalmazkodnak a járvány okozta helyzethez a magyar vállalkozók

Van olyan gyár, ahol a leállás mellett döntöttek, a Pásztói piacon csak 65 éven aluliak árusíthatnak. Teljes cikk