Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

LMP: gyökeres gazdasági és társadalompolitikai fordulatra van szükség

Az LMP véleménye szerint hiába növekedett papíron a foglalkoztatotti létszám, a munkanélküliek száma érdemben nem csökkent - közölte a párt a KSH adataira támaszkodva.

images

A Szél Bernadett képviselő és Heltai László szóvivő által jegyzett közleményben úgy fogalmaztak: az adatok látszólag javuló foglalkoztatottságot és magas szinten stagnáló munkanélküliséget mutatnak. A részletekből kiderül, hogy a javulás jelentős része a nettó 47 ezer forintot kereső, immár százezernyi közmunkás számának növekedéséből származik - írták. Hozzátették, hogy eközben a fiatalok munkanélkülisége 28 százalékra nőtt, és egy átlagos munkanélküli tizenöt hónapig semmilyen jövedelemre nem számíthat.

Kitértek arra is, hogy miközben a közmunkások száma nőtt, az ötnél több embert foglalkoztató vállalatoknál alkalmazottak száma csaknem harmincezerrel csökkent tavaly nyár óta. A két politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy ezalatt egy "egyre duzzadó tömeg" külföldön keres megélhetési lehetőséget.

Végül hangot adtak annak a véleményüknek, hogy egy gyökeres gazdasági és társadalompolitikai fordulatra van szükség. Meglátásuk szerint a kormánynak "szakítania kell a pazarlással, a korrupcióval és a gazdagok erőn felüli támogatásával", vissza kell szereznie a gazdasági szereplők bizalmát, beindítani a hitelezést, és csökkenteni a kkv-szektor (kis- és középvállalkozások) adminisztrációs terheit.

Kiemelték, olyan zöldberuházásokra van szükség, amelyek segítik és fenntarthatóvá teszik a gazdaság fejlődését, a források elvonása helyett pedig fejleszteni kell az oktatást, az egészségügyet és a közösségi infrastruktúrákat.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter