Megjelent: 9 éve

Magyar nyelvtanfolyamra járnak a szerb rendőrök

Magyar nyelvtanfolyamra járnak a rendőrök a Vajdaságban, ahol fokozatosan szakítanak azzal a gyakorlattal, hogy a magyar többségű községekbe Szerbia távolabbi vidékeiről vezényeltek rendőröket. Ezek az egyenruhások nemcsak a nyelvet nem ismerték, de a helyi szokásokat sem - adja hírül az InfoRádió.

Zenta polgármesterasszonya nyilatkozatában megállapította, hogy a magyar többségű, illetve a vegyes lakosságú körzetekben egyre nagyobb a bizalom a rendőrség iránt, és a polgárok hajlandóak is együttműködni velük. Ennek eredménye, hogy ritkábbak lettek a nacionalista kilengések.

Az utóbbi időben fokozatosan elálltak attól a gyakorlattól, hogy a magyar többségű községekbe Szerbia távoli vidékeiről irányítottak rendőröket, akik gyakran boszniai vagy horvátországi menekültek voltak, akik életükben először itt találkoztak magyarokkal.

Ehelyett a helyi önkormányzat bevonásával igyekeznek a megfelelő rendőrségi állományt kialakítani. Zenta és Magyarkanizsa körzetében, valamint Észak-Bánátban, Nagykikindán a szerb rendőrök magyar nyelvtanfolyamra járnak. Előbbi városokban nemrég tizenöt-tizenöt egyenruhás fejezte be a kurzust, utóbbiban jelenleg tizenketten járnak nyelviskolába, ahol korábban tizenkilencen végeztek.

InfoRádió
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ideiglenesen leáll a Hankook rácalmási gumiüzeme

A csökkenő kereslet miatt a Hankook valamennyi gyára megtelt, nem képes újabb termékek tárolására. Teljes cikk

Nincs elég ember, leterheltek a kiskereskedelmi dolgozók az év végi hajrá előtt

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint 6 ezer ember hiányzik a területről. Teljes cikk

Így hat a munkaerőpiacra a magyarok egészségi állapota

A XXI. Pénzügyi Csúcstalálkozón a magyar egészségügy jövője volt a téma. Teljes cikk