Megjelent: 9 éve

Magyar nyelvtanfolyamra járnak a szerb rendőrök

Magyar nyelvtanfolyamra járnak a rendőrök a Vajdaságban, ahol fokozatosan szakítanak azzal a gyakorlattal, hogy a magyar többségű községekbe Szerbia távolabbi vidékeiről vezényeltek rendőröket. Ezek az egyenruhások nemcsak a nyelvet nem ismerték, de a helyi szokásokat sem - adja hírül az InfoRádió.

Zenta polgármesterasszonya nyilatkozatában megállapította, hogy a magyar többségű, illetve a vegyes lakosságú körzetekben egyre nagyobb a bizalom a rendőrség iránt, és a polgárok hajlandóak is együttműködni velük. Ennek eredménye, hogy ritkábbak lettek a nacionalista kilengések.

Az utóbbi időben fokozatosan elálltak attól a gyakorlattól, hogy a magyar többségű községekbe Szerbia távoli vidékeiről irányítottak rendőröket, akik gyakran boszniai vagy horvátországi menekültek voltak, akik életükben először itt találkoztak magyarokkal.

Ehelyett a helyi önkormányzat bevonásával igyekeznek a megfelelő rendőrségi állományt kialakítani. Zenta és Magyarkanizsa körzetében, valamint Észak-Bánátban, Nagykikindán a szerb rendőrök magyar nyelvtanfolyamra járnak. Előbbi városokban nemrég tizenöt-tizenöt egyenruhás fejezte be a kurzust, utóbbiban jelenleg tizenketten járnak nyelviskolába, ahol korábban tizenkilencen végeztek.

InfoRádió
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Folytatódhatnak a bértárgyalások a Magyar Postánál

A bérvita a koronavírus miatt szakadt meg tavasszal, a szakszervezetek elnökeit július 1-jére hívták össze. Teljes cikk

Ennyi pénzt szán a kormány a munkahelyek megőrzésére és teremtésére

A vállalkozások számára 2416 milliárd forintnyi kedvezményes hitel- és tőkeforrást teremtenek. Teljes cikk