Megjelent: 3 éve

Magyar régió is szerepel a legkisebb munkanélküliséggel bírók listáján

A Nyugat-Dunántúl is bekerült a legalacsonyabb munkanélküliségi rátával rendelkező európai régiók sorába. Az Eurostat adatai szerint 2016-ban Alsó-Szászországban volt a legkisebb a munkanélküliség, mindössze 2,1%, írja az mno.hu.

A Nyugat-Dunántúl a hetedik a listán, a maga 2,7%-os munkanélküliségi rátájával.

A legrosszabb a helyzet Európában a görögországi Nyugat-Makedóniában, ahol 31,3% volt a munkanélküliség. További görög és spanyol régiók szintén a lista végén szerepelnek, írja az mno.hu.

A fiatalok munkanélküliségi rátája Németországban a legalacsonyabb, a legmagasabb pedig az olaszországi Calabria tartományban, ahol a 15-24 évesek 58,7%-a munkanélküli. Magyarországon a ráta 12,9%.

mno.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter