Már húszmilliót spóroltak a biciklisták"/>
Megjelent: 10 éve

Már húszmilliót spóroltak a biciklisták

Félidejéhez érkezett a Bringázz a munkába! program. Ebből az alkalomból - és a Föld napja tiszteletére - a szervezők reggelivel várták a Batthyányi téren az arra kerékpározókat április 22-én reggel. A bringás reggeli házigazdája Hegedűs D. Géza színművész és Németh Lajos meteorológus volt, akik maguk is lelkes hívei a kerékpározásnak. Jelen volt Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter, valamint a program szervezői, a Magyar Kerékpárosklub csapata is.

images

Az eseményen Szabó Imre elmondta, hogy a tárca támogatásával megszervezett program fő célja, hogy népszerűsítse a kerékpározást, és felhívja a figyelmet a fenntartható városi közlekedés kialakításának fontosságára. Csak azzal, hogy a Bringázz a munkába! akcióban most húszezren kerékpároznak, 160 tonnával kevesebb széndioxid került a légkörbe.

A Föld napja alkalmat ad arra, hogy mindenki mérlegelje: kíméletesen bánik-e környezetével, s mit tesz azért, hogy a természet és – benne az ember – egészségesebben éljen. "Büszke vagyok rá, hogy a zöldtárca 12, nemzeti parkjaink, zöldhatóságaink és vízügyi igazgatóságaink pedig országszerte 10 csapattal vesznek részt a versenyben, köztük Oláh Lajos államtitkár is" – tette hozzá a miniszter. A minisztérium 12 csapata eddig összesen 2722 km-et tekert.

László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke az eseményen hozzátette: a szervezők minden várakozását felülmúló népszerűségnek örvend az akció. Míg a tavaly őszi fordulóban nyolcezren regisztráltak, ez a szám már most, félidőben húszezernél tart. Ráadásul a regisztrálók ötöde, mintegy 2500-an autóról váltottak kerékpárra.

Szabó Imre beszámolt arról is, hogy újabb 300 kilométer kerékpárút épülhet uniós forrásból az áprilisban meghirdetett új, összesen 11,7 milliárd forintos keretősszegű pályázatoknak köszönhetően. Az elmúlt két évben 10 milliárd forint támogatás jutott 80 sikeres pályázatra, amelyek összesen mintegy 300 kilométerrel bővítik a hazai kerékpárút-hálózatot. Ma már körbekerekezhetjük a Tisza-tavat, bicikliutak hálózzák be a Felső-Tisza vidékét, drótszamárra pattanhatunk Csongrád és Szentes között, a Tisza árvízvédelmi töltésén, valamint Szentendrén, a Duna töltésén is.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter