Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Már láthatóak a képviselők vagyonnyilatkozatai

A politikus közleményében emlékeztet: a nyilvános képviselői vagyonnyilatkozatok február 1-jétől válnak megtekinthetővé az Országgyűlés honlapján. Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény alapján a honatyák minden év január 1-jétől számított harminc napon belül kötelesek az Országgyűlés elnökénél a törvény melléklete szerinti vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozatot tenni. A vagyonnyilatkozathoz csatolni kell a közös háztartásban élő házas- vagy élettárs, valamint gyermek vagyonnyilatkozatát is.

E kötelezettségnek hétfő estig a 2010. december 31-ei vagyoni állapotnak megfelelően kell eleget tenni. A vagyonnyilatkozat elmulasztása, illetve határidőn túli leadása esetén a képviselő - annak benyújtásáig - javadalmazásban nem részesülhet, képviselői jogait nem gyakorolhatja.

Vagyonnyilatkozatot kell tennie az Állami Számvevőszék elnökének, a Legfelsőbb Bíróság elnökének, a Magyar Nemzeti Bank elnökének és alelnökének, a Monetáris Tanács tagjának, a Felügyelő Bizottság tagjának, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa elnökének és tagjainak, a köztársasági elnöknek, a legfőbb ügyésznek és helyetteseinek, a Gazdasági Versenyhivatal elnökének és elnökhelyettesének, a Gazdasági Versenytanács tagjának, az országgyűlési biztosoknak, a Közbeszerzési Tanács elnökének, alelnökének és tagjának is.

Az aktív országgyűlési képviselők száma tavaly december 3-án csökkent 385-re, miután Tarlós István főpolgármesteri teendői miatt lemondott a Fidesz területi listáján szerzett mandátumáról.

Nem változott jelentősen Orbán Viktor vagyona

A miniszterelnöknek továbbra is Budapesten és Felcsúton vannak ingatlanjai. A politikus Fidesz-elnöki fizetését szünetelteti. Újdonság ugyanakkor a kormányfő könyvkiadásból származó hatmilliós jövedelme.

A honlapján hétfőn este közzétett vagyonnyilatkozata szerint - továbbra is felerészben tulajdonosa a feleségével közösen 2002-ben vásárolt budapesti, XII. kerületi társasházi lakásnak. Ezen túlmenően a miniszterelnök feltünteti 2006-ban vásárolt felcsúti, összesen 5.035 négyzetméter belterületi földjeit, amelyeket 50 évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlásért Alapítványnak.

Értékpapírban, takarékbetétben elhelyezett megtakarítása és autója nincs a politikusnak. A házastársával közös számlán több pénz van, mint tavaly júniusban, amikor legutóbb nyilatkozott vagyonáról Orbán Viktor: akkor 517 ezer forintot tüntetett fel, most 968 ezret.

Banki tartozása továbbra is a 2002-ben feleségével közösen felvett 20 millió forintos jelzáloghitel még fennálló része. Orbán Viktor jövedelmei között tünteti fel a Miniszterelnökségtől kapott törvény szerinti javadalmazását és képviselői fizetését. A Fidesz-elnöki fizetését határozatlan ideig felfüggesztette.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Válságkezelő alapjövedelmet vezet be az I. kerület

Százezer forintra egészíti ki a rászorulók jövedelmét a következő 3 hónapban a Budavári Önkormányzat. Segítséget kaphatnak többek között a... Teljes cikk

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával... Teljes cikk

Mától Magyarország teljes területén ingyenes a parkolás

Április 6-tól visszavonásig nem kell fizetni a parkolásért egyetlen településen sem. Teljes cikk