Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Mától lehet igénylést benyújtani a munkahelyteremtő pályázatokra

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium két munkahelyteremtő pályázatot hirdetett meg az idén, amelyekre mostantól lehet igénylést benyújtani - írja a Világgazdaság.

Az egyik pályázatban forráshoz azok a vállalkozások juthatnak, amelyek legalább öt új munkahelyet teremtenek. Új állásonként 800 ezer forintos támogatást nyerhetnek, ám ha regisztrált munkanélkülit vesz fel a cég, akkor foglalkoztatottanként további 200 ezret kaphat, sőt, amennyiben a munkanélküliek közül romát alkalmaz a munkaadó, akkor további százezer forint támogatáshoz juthat - számol be a lap.

A másik kiírással kifejezetten a magas hozzáadott értékű tevékenységekkel foglalkozó cégek munkahelyteremtését kívánja ösztönözni a szaktárca. A vállalkozások két kategóriában igényelhetnek forrást: a regionális beruházásokhoz kapcsolódóan új munkahelyenként - maximum 12 hónapon át - a ténylegesen felmerülő havi bérköltség és annak járulékai együttes öszszegének 75 százaléka finanszírozható a pályázatból, amennyiben a vállalkozás regisztrált álláskeresőt alkalmaz. Ha a munkaerőpiacról vesz fel új munkatársat, akkor csak 65 százalék fizethető a pályázati összegből.

Klasszikus munkahelyteremtéshez is nyerhető pénz, itt akkor is számíthat a vállalkozás a költségek 75 százalékos finanszírozására, ha pályakezdőt vesz fel. A nyerteseknek június 30-ig be kell fejezniük a beruházást, a foglalkoztatást pedig legkésőbb augusztus elsejével el kell indítaniuk.


Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár