Megjelent: 13 éve

Mától lehet igénylést benyújtani a munkahelyteremtő pályázatokra

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium két munkahelyteremtő pályázatot hirdetett meg az idén, amelyekre mostantól lehet igénylést benyújtani - írja a Világgazdaság.

Az egyik pályázatban forráshoz azok a vállalkozások juthatnak, amelyek legalább öt új munkahelyet teremtenek. Új állásonként 800 ezer forintos támogatást nyerhetnek, ám ha regisztrált munkanélkülit vesz fel a cég, akkor foglalkoztatottanként további 200 ezret kaphat, sőt, amennyiben a munkanélküliek közül romát alkalmaz a munkaadó, akkor további százezer forint támogatáshoz juthat - számol be a lap.

A másik kiírással kifejezetten a magas hozzáadott értékű tevékenységekkel foglalkozó cégek munkahelyteremtését kívánja ösztönözni a szaktárca. A vállalkozások két kategóriában igényelhetnek forrást: a regionális beruházásokhoz kapcsolódóan új munkahelyenként - maximum 12 hónapon át - a ténylegesen felmerülő havi bérköltség és annak járulékai együttes öszszegének 75 százaléka finanszírozható a pályázatból, amennyiben a vállalkozás regisztrált álláskeresőt alkalmaz. Ha a munkaerőpiacról vesz fel új munkatársat, akkor csak 65 százalék fizethető a pályázati összegből.

Klasszikus munkahelyteremtéshez is nyerhető pénz, itt akkor is számíthat a vállalkozás a költségek 75 százalékos finanszírozására, ha pályakezdőt vesz fel. A nyerteseknek június 30-ig be kell fejezniük a beruházást, a foglalkoztatást pedig legkésőbb augusztus elsejével el kell indítaniuk.


  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter