Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

MÁV: elálltak a sztrájktól a mozdonyvezetők

Elálltak a mozdonyvezetők a január 24-ére meghirdetett sztrájktól, mivel a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. hétfőn konstruktív megállapodást kötött a Mozdonyvezetők Szakszervezetével a kért munkakörülmény-javító intézkedésekről - közölte a vasúttársaság az MTI-vel hétfőn.

A MÁV közleménye szerint hétfőn a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. és a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) megállapodást írt alá, amelyben a vasúttársaság vállalta, hogy több ponton is eleget tesz a mozdonyvezetők munkakörülményei javítására vonatkozó szakszervezeti kérésnek. A MOSZ pedig azt vállalta, hogy ezen kérdések kapcsán sem most, sem két éven keresztül nem hirdet sztrájkot.

A vasúttársaság hangsúlyozta: a szűkös gazdasági erőforrások ellenére igyekeznek javítani a mozdonyvezetők munkakörülményeit. A munkáltató a következő időszakban egyebek közt klímaberendezést szerel fel több mint száz vontatójárműben, korszerűsíti a mozdonyvezetői munkahelyeket, szükség esetén javítja a nyílászárók szigetelését.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) tavaly december 6-án közölte, hogy a küldöttközgyűlésük munkabeszüntetésről döntött: az első kétórás sztrájkot 2013. január 24-re hirdette meg.

Az érdekképviselet akkor azzal indokolta döntését, hogy a munkáltató elutasította a kollektív munkaügyi vitára tett kezdeményezését a munkakörülmények javításáról.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter