Megjelent: 10 éve

Médiagyakornoki program munkanélküli roma fiataloknak

A Partners Hungary Alapítvány együttműködésben a Roma Produkciós Iroda Alapítvánnyal és a Roma Sajtóközponttal 2010. júniusában indítja roma médiagyakornoki programját, amelynek célja szakképzett roma újságírók, rádiós és televíziós riporterek felkészítése és foglalkoztatása a többségi médiában.

A 2011 decemberéig tartó program tevékenységei között szerepel OKJ-s képzési program, amellyel 12 roma munkanélküli fiatalt készítenek fel a média egyik önként választott szakterületének elsajátítására, akik e megszerzett tudás és végzettség birtokában, kellő gyakorlati tapasztalattal, jó eséllyel tudnak majd elhelyezkedni a többségi médiában. A képzés ideje alatt a résztvevők képzési hozzájárulást, étkezési és lakhatási támogatásban részesülnek. A legjobban teljesítő diákok a médiapartnereknél foglalkoztatási lehetőséget kapnak.

A program résztvevői aktívan bekapcsolódnak a programmal egy időben megvalósuló !AMENCA (VELÜNK) című ROMA MÉDIAPROGRAM keretében készülő kampány kivitelezésébe, melynek célja a romákról kialakított reális társadalomkép megteremtése.

A program hosszú távú célja, hogy elősegítse a romákról kialakított reális társadalomkép megteremtését a többségi médiában, és ennek érdekében növelje a korszerűen képzett roma médiamunkások számát.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter