Megjelent: 12 éve

Még egy hétig lehet nevezni a Zöld Iroda címre

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter a fővédnöke a KÖVET Egyesület idei Zöld Iroda versenyének, amelyre 2009. január 23-ig lehet jelentkezni. A versenyre olyan vállalatok, hivatalok, intézmények nevezhetnek, ahol irodai munka folyik. Az irodáknak két hónap áll a rendelkezésükre, hogy a lehető legtöbbet kihozva irodai működésükből Zöld Irodává váljanak.

2009. január 23-ig lehet jelentkezni a Zöld Iroda versenyre, melyet idén már harmadik alkalommal hirdet meg a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért. A versenyben olyan vállalatok, hivatalok, intézmények vehetnek részt, ahol irodai munka folyik. Ezen kívül nevezhetnek a már környezet- és emberbarát módon üzemeltetett irodák, és azok is, akik a közeljövőben térnek át a zöld irodaműködtetésre. Az irodáknak két hónap áll a rendelkezésükre, hogy a lehető legtöbbet kihozva irodai működésükből Zöld Irodává váljanak.

Négy kategória

Elektronikus hírlevél is támogatja majd a munkát, aminek a segítségével az irodák lépésről lépésre felülvizsgálhatják és javíthatják környezeti teljesítményüket. A verseny az állapotfelmérő kérdőívek ismételt kitöltésével és egy helyszíni bejárással zárul, amikor a KÖVET szakértői vizsgálják majd meg, hogy az adott versenyző milyen mértékben tudott megfelelni a Zöld Iroda kritériumoknak. A versenyzőknek egy meghatározott szempontrendszer alapján kell teljesíteniük a feladatokat, figyelniük kell arra, hogy milyen az iroda levegője, az irodai papír, az irodaszerek, az irodatechnikai berendezések, fontos az energia- és víztakarékosság, a környezet- és emberbarát takarítás, valamint a környezettudatos utazás is.

2009-ben a KÖVET négy kategóriában oszt ki díjakat; nagy vállalati iroda (több, mint 25 irodai alkalmazott esetén), kis vállalati iroda (kevesebb, mint 25 irodai alkalmazott esetén), nagy non profit iroda (több, mint 50 irodai alkalmazott esetén), kis non profit iroda (kevesebb, mint 50 irodai alkalmazott esetén) kategóriában. A verseny célja minél nagyobb mértékben megfelelni annak a Zöld Iroda szempontrendszernek, amely a Zöld Iroda kézikönyv mellékletében megtalálható. A győzteseknek a díjakat a 2009-es Zöld Iroda kiállításon Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter adja át.

Az irodák működésének környezeti hatásai kevésbé nyilvánvalóak, mint az ipari és a mezőgazdasági termelésé, de mivel egyre több és magasabb irodaépület épül, illetve az irodai alkalmazottak létszáma is nő, ezért elengedhetetlen foglalkozni az irodai tevékenység környezeti hatásaival is.
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Rendkívüli gyorssegélyt kapnak a jövedelem nélkül maradt művészek

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület által megítélt összeg 50 ezertől 140 ezer forintig terjedhet. Teljes cikk

A megkérdezettek majdnem fele fél tőle, hogy bizonytalanná válik a jövedelme

A BÁV Zálog felmérését kitöltők 20 százalékának nincs tartaléka. Teljes cikk

Rezidensszövetség: az orvosi bér emelése és a hálapénz betiltása nem tűr halasztást

A kötelező kirendelés idejére ne csak az alapbér, hanem az ügyeleti díjak, túlóra-díjak is emelt összegben járjanak - javasolja a szövetség. Teljes cikk