Megjelent: 11 éve

Még egy hétig lehet nevezni a Zöld Iroda címre

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter a fővédnöke a KÖVET Egyesület idei Zöld Iroda versenyének, amelyre 2009. január 23-ig lehet jelentkezni. A versenyre olyan vállalatok, hivatalok, intézmények nevezhetnek, ahol irodai munka folyik. Az irodáknak két hónap áll a rendelkezésükre, hogy a lehető legtöbbet kihozva irodai működésükből Zöld Irodává váljanak.

2009. január 23-ig lehet jelentkezni a Zöld Iroda versenyre, melyet idén már harmadik alkalommal hirdet meg a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért. A versenyben olyan vállalatok, hivatalok, intézmények vehetnek részt, ahol irodai munka folyik. Ezen kívül nevezhetnek a már környezet- és emberbarát módon üzemeltetett irodák, és azok is, akik a közeljövőben térnek át a zöld irodaműködtetésre. Az irodáknak két hónap áll a rendelkezésükre, hogy a lehető legtöbbet kihozva irodai működésükből Zöld Irodává váljanak.

Négy kategória

Elektronikus hírlevél is támogatja majd a munkát, aminek a segítségével az irodák lépésről lépésre felülvizsgálhatják és javíthatják környezeti teljesítményüket. A verseny az állapotfelmérő kérdőívek ismételt kitöltésével és egy helyszíni bejárással zárul, amikor a KÖVET szakértői vizsgálják majd meg, hogy az adott versenyző milyen mértékben tudott megfelelni a Zöld Iroda kritériumoknak. A versenyzőknek egy meghatározott szempontrendszer alapján kell teljesíteniük a feladatokat, figyelniük kell arra, hogy milyen az iroda levegője, az irodai papír, az irodaszerek, az irodatechnikai berendezések, fontos az energia- és víztakarékosság, a környezet- és emberbarát takarítás, valamint a környezettudatos utazás is.

2009-ben a KÖVET négy kategóriában oszt ki díjakat; nagy vállalati iroda (több, mint 25 irodai alkalmazott esetén), kis vállalati iroda (kevesebb, mint 25 irodai alkalmazott esetén), nagy non profit iroda (több, mint 50 irodai alkalmazott esetén), kis non profit iroda (kevesebb, mint 50 irodai alkalmazott esetén) kategóriában. A verseny célja minél nagyobb mértékben megfelelni annak a Zöld Iroda szempontrendszernek, amely a Zöld Iroda kézikönyv mellékletében megtalálható. A győzteseknek a díjakat a 2009-es Zöld Iroda kiállításon Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter adja át.

Az irodák működésének környezeti hatásai kevésbé nyilvánvalóak, mint az ipari és a mezőgazdasági termelésé, de mivel egyre több és magasabb irodaépület épül, illetve az irodai alkalmazottak létszáma is nő, ezért elengedhetetlen foglalkozni az irodai tevékenység környezeti hatásaival is.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter