Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Meghalt munka közben egy darukezelő a Móricz Zsigmond körtéren

Nagy valószínűséggel szívroham okozta annak a darukezelőnek a halálát, aki a fővárosban a Móricz Zsigmond körtéren, a 4-es metró építkezésén lett rosszul és hunyt el pénteken délután - közölte a közlekedési vállalat a helyszínre érkezett orvosra hivatkozva az MTI-vel.

Az 57 éves szakember a metróépítő cég egyik alvállalkozójának darukezelője volt - írta közleményében a BKV. A közlekedési vállalat saját halottjának tekinti a szakembert.

A darukezelő holttestét emelőkosárral hozták le negyven méter magasból - közölte korábban Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel. A mentés idejére a Bartók Béla úton a Kosztolányi Dezső tér felől érkező forgalmat - a tömegközlekedési eszközök kivételével - a rendőrök elterelték - tette hozzá közleményében a sajtóügyeletes.
Korábban a tűzoltóság arról tájékoztatott, hogy a daru éppen egy betonszállító konténert emelt a magasba, amely egy ház falának ütközött, de kisebb károkon kívül komolyabb sérülést nem okozott az épületben.

Molnár Péternek, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivőjének közlése szerint a ház ereszcsatornája és a tető szélén lévő deszkázat sérült meg, s a daru nem jelentett veszélyt a házban lakók számára.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter