Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 14 éve

Meghalt munka közben egy darukezelő a Móricz Zsigmond körtéren

Nagy valószínűséggel szívroham okozta annak a darukezelőnek a halálát, aki a fővárosban a Móricz Zsigmond körtéren, a 4-es metró építkezésén lett rosszul és hunyt el pénteken délután - közölte a közlekedési vállalat a helyszínre érkezett orvosra hivatkozva az MTI-vel.

Az 57 éves szakember a metróépítő cég egyik alvállalkozójának darukezelője volt - írta közleményében a BKV. A közlekedési vállalat saját halottjának tekinti a szakembert.

A darukezelő holttestét emelőkosárral hozták le negyven méter magasból - közölte korábban Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel. A mentés idejére a Bartók Béla úton a Kosztolányi Dezső tér felől érkező forgalmat - a tömegközlekedési eszközök kivételével - a rendőrök elterelték - tette hozzá közleményében a sajtóügyeletes.
Korábban a tűzoltóság arról tájékoztatott, hogy a daru éppen egy betonszállító konténert emelt a magasba, amely egy ház falának ütközött, de kisebb károkon kívül komolyabb sérülést nem okozott az épületben.

Molnár Péternek, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivőjének közlése szerint a ház ereszcsatornája és a tető szélén lévő deszkázat sérült meg, s a daru nem jelentett veszélyt a házban lakók számára.
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek