Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Megmenekülhetnek a Gyulai Húskombinát dolgozói

A gyulai önkormányzat önálló társaságot alapít a gyulai húsipar újjászervezésére - mondta Görgényi Ernő polgármester (Fidesz) hétfőn Gyulán a városi képviselő-testület és a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. egyeztető ülését követően.

A tanácskozáson részt vett Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, aki hangsúlyozta: a kormány fontos feladatot teljesített, forrást biztosított a stratégiailag kiemelt gyulai húsipar részére a munkahelyek megőrzése és a működtetés fenntartása érdekében.

Jelezte: a gyulai húskombinát és húsipar jövője most már az önkormányzat kezében van, sikere a város és a kormány által decemberben létrehozott új felszámoló szervezet, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. együttműködésén múlik.

A nagy múltú gyulai húsipari cégre az államnak jelentős befolyása lesz a jövőben az önkormányzaton keresztül - mondta Budai Gyula. "Az állam jó tulajdonos, és ahol lehetséges, ott növelni kell szerepvállalását" - tette hozzá.

Jelezte: kormánymegbízottként továbbra is figyelemmel kíséri az üzem sorsát, és szakmai segítséget nyújt, ha erre szükség lenne.

Görgényi Ernő polgármester (Fidesz) az átszervezés konkrét lépéseiről elmondta: a város 1,8 milliárd forintot kapott munkahelyek megőrzésére és gazdaságfejlesztési feladatokra. "A forrásból a húsipart szervezzük újjá, és nem a felszámolás alatt álló Gyulai Húskombinát nevű vállalatot" - hangsúlyozta.

Tájékoztatása szerint az önkormányzat napokon belül önálló társaságot alapít száz százalék tulajdonrésszel, erről szerdán születik döntés a rendkívüli közgyűlésen.

Görgényi Ernő rámutatott: a cél egy több mint száz éves ipari kultúra megmentése, ezt a feladatot a város neves húsipari szakemberekre bízza majd. A tervek szerint az új társaság megvásárolja a húskombinát felszámolási eljárása során értékesítésre kerülő ingatlanokat és termelő eszközöket, és átveszi a dolgozókat. A polgármester szerint az újjászervezett vállalat két-három éven belül tehető nyereségessé.

Kovács József, a térség fideszes parlamenti képviselője arról szólt, hogy a gyulai húsipar újjászervezésének egyik legfontosabb üzenete a munkahelyek megőrzése az itt élő családok számára.
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ismét leáll az Audi, alkatrészhiánnyal küzdenek

Június 21-től ismét leáll a termelés az Audi magyar gyárának legtöbb egységében. A dolgozók a gördülő munkaidőkeret terhére mentesülnek... Teljes cikk

Menekülteknek ad munkát az IKEA

Az áruház non-profit egyesületekkel együttműködve olyan munkavállalói képességfejlesztő programokat indított, amelyek segítik a menekülteket a... Teljes cikk

Egymilliárd forinttal támogatja a kormány a Foxconn komáromi beruházását

A Foxconn csoport tagja 5 milliárd forintos beruházást hajt végre Komáromban. Ennek nyomán a cég foglalkoztatotti létszáma eléri a 600-at, és 17... Teljes cikk