Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Megmenekülhetnek a Gyulai Húskombinát dolgozói

A gyulai önkormányzat önálló társaságot alapít a gyulai húsipar újjászervezésére - mondta Görgényi Ernő polgármester (Fidesz) hétfőn Gyulán a városi képviselő-testület és a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. egyeztető ülését követően.

images

A tanácskozáson részt vett Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, aki hangsúlyozta: a kormány fontos feladatot teljesített, forrást biztosított a stratégiailag kiemelt gyulai húsipar részére a munkahelyek megőrzése és a működtetés fenntartása érdekében.

Jelezte: a gyulai húskombinát és húsipar jövője most már az önkormányzat kezében van, sikere a város és a kormány által decemberben létrehozott új felszámoló szervezet, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. együttműködésén múlik.

A nagy múltú gyulai húsipari cégre az államnak jelentős befolyása lesz a jövőben az önkormányzaton keresztül - mondta Budai Gyula. "Az állam jó tulajdonos, és ahol lehetséges, ott növelni kell szerepvállalását" - tette hozzá.

Jelezte: kormánymegbízottként továbbra is figyelemmel kíséri az üzem sorsát, és szakmai segítséget nyújt, ha erre szükség lenne.

Görgényi Ernő polgármester (Fidesz) az átszervezés konkrét lépéseiről elmondta: a város 1,8 milliárd forintot kapott munkahelyek megőrzésére és gazdaságfejlesztési feladatokra. "A forrásból a húsipart szervezzük újjá, és nem a felszámolás alatt álló Gyulai Húskombinát nevű vállalatot" - hangsúlyozta.

Tájékoztatása szerint az önkormányzat napokon belül önálló társaságot alapít száz százalék tulajdonrésszel, erről szerdán születik döntés a rendkívüli közgyűlésen.

Görgényi Ernő rámutatott: a cél egy több mint száz éves ipari kultúra megmentése, ezt a feladatot a város neves húsipari szakemberekre bízza majd. A tervek szerint az új társaság megvásárolja a húskombinát felszámolási eljárása során értékesítésre kerülő ingatlanokat és termelő eszközöket, és átveszi a dolgozókat. A polgármester szerint az újjászervezett vállalat két-három éven belül tehető nyereségessé.

Kovács József, a térség fideszes parlamenti képviselője arról szólt, hogy a gyulai húsipar újjászervezésének egyik legfontosabb üzenete a munkahelyek megőrzése az itt élő családok számára.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csaknem 200 millió forint támogatást kapott a PocketDokit fejlesztő INNObyte

Az INNObyte Informatikai Zrt. 347,3 millió forintos fejlesztési projektje 191,01 millió forintos fejlesztési támogatást kapott a Gazdaságfejlesztési... Teljes cikk

Szeptembertől újra hadrendbe állhat a nagykátai térség egyik legjelentősebb munkáltatója

Szeptembertől ismét termelhet Nagykáta térségének egyik legjelentősebb munkaadója, a CG Electric Systems Hungary Zrt., ha eredménnyel zárulnak a... Teljes cikk

Szegeden 716 millió forintból 17 munkahelyet is létrehoz a Florin

Uniós és hazai támogatással, több mint 716 millió forintos beruházással bővíti termelési kapacitását és szegedi telephelyét a vegyipari... Teljes cikk