Megjelent: 5 éve

Mégsem lesz operasztrájk

Nem egyeztettek arról a közleményről, amelyben az operaházi dolgozók sztrájkot helyeztek kilátásba, valójában nem készül erre a szakszervezet.

Az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezetének legújabb közleménye szerint mégsem kell sztrájktól tartania az Operaháznak. Sőt, a Fidelio.hu információi szerint az Opera szakszervezetei nem is tudtak a sztrájkról.

Az Operaházi Szakszervezet közleményében azt írja, reménytelinek ítélik a munkáltatóval napok óta tartó intenzív tárgyalásokat, amelyek a kollektív szerződés megkötésére irányulnak. Úgy látják, hogy a tagság, a társulat és a munkáltató érdekeit is egyaránt szolgáló, hosszútávra készülő dokumentum rövid időn belül aláírásra kerül. Ezért nem kell tartani attól, hogy szakszervezet sztrájkfelhívással élne, ezáltal nehezítve az Operaházban és az Erkel Színházban meghirdetett műsorok bemutatását, jelentették ki.

Korábban a HR Portal is megírta, hogy sztrájkot helyezett kilátásba a 250 munkavállalót tömörítő szakszervezet, ha nem kötnek velük kollektív szerződést. Erről a közleményről az érdekképviselet vezetése állítólag nem is tudott, és valójában nincs sztrájkfenyegetés, mert a kollektív szerződésről szóló tárgyalások már jól haladnak.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter