kapubanner for mobile
Megjelent: 8 hónapja

Mikor jön el a gumiabroncscsere ideje?

Ez egy olyan kérdés, amire általában nincs egyértelmű válasz, mivel minden az adott járműtől és használatától függ. Sajnos sokan nem fordítanak elég figyelmet a gumik állapotára, próbálják addig húzni az új szett beszerzését, ameddig csak lehet. Ez azonban rengeteg veszélyt rejt magában.

Mikor jön el a gumiabroncscsere ideje?
Honnan tudjuk, hogy ideje váltani?

 

Egy olyan gumiabroncs nagykereskedelem segítségével, mint amilyen a Gumiflex is, könnyedén megtalálhatjuk a következő szettet, ami a járműre fog kerülni. Lehet az személyautó, kis- vagy nagy teherautó, ipari vagy mezőgazdasági munkagép, mindegyiknek szüksége van a megfelelő abroncsra. Természetesen a csere egyáltalán nem egyszerű kérdés, mivel több tényezőre is oda kell figyelni.

Rengeteg apró jele lehet annak, hogy a gumi kezd elhasználódni. Ezért is fontos, hogy mindig rendszeresen ellenőrizzük a gumiabroncs állapotát, hogy ne menet közben érjen minket kellemetlen meglepetés. A tulajdonosok többsége ezt a vizsgálatot ejti meg, ha elérkezik a szezonális csere ideje: a nyárit lecserélik télire, vagy fordítva. Sokszor történik az, hogy hiába látható az abroncson az elhasználódás jele, mégsem cserélik le azt, mivel még “úgyis kibír még egy telet/nyarat”. Ez hibás megközelítés, mivel a kopott gumi rengeteg veszélyt rejt magában.

Nem feltétlenül arra gondolunk, hogy megcsúszhat a jármű menet közben és baleset történik. Ezenkívül nehezebb lesz az autót irányítani, hosszabb lesz a féktáv, így kénytelenek leszünk lassabban haladni, az egész vezetés élménye rosszabb lesz, arról nem is beszélve, hogy az üzemanyag-fogyasztás is növekedni fog. A gumiabroncsnak nagy hatása van a fogyasztásra, a biztonságra, a vezethetőségre és a kényelemre. Ha kopott gumit használunk és halogatjuk a cserét, valójában ezen tulajdonságokból adunk lentebb.

Tényleg lehet spórolni a csere elhalasztásával?

A válasz természetesen az, hogy nem. Az üzemanyag-fogyasztás nőni fog, több stresszel fog járni a vezetés. A rossz állapotú gumi az autó több alkatrészére is negatív hatással lesz, mivel már nem lesz képes megfelelően csillapítani a külső hatásokat. A fékek is nagyobb igénybevételnek lesznek kitéve.

Amint azt látjuk, hogy az abroncs kopott, erősen elhasználódott, ne halogassuk a cserét, ejtsük meg minél hamarabb, hogy a vezetés minél kényelmesebb, hatékonyabb és biztonságosabb legyen.

Nézessük meg az autót szakemberrel

Ajánlott rendszeresen, minden nagyobb utazás előtt/után alaposan ellenőrizni az autó állapotát. Nézzük át a gumikat, található-e rajta sérülés vagy komoly kopás. Ezenkívül minden szezon előtt készüljünk fel alaposan azzal, hogy elvisszük szakemberhez a járművet, ahol egy átfogó vizsgálatra kerül sor. Közeleg a tél, így érdemes már most megnézetni az autót, még mielőtt beköszönt a rossz idő, a fagy, az esős időszak és a jeges, ködös utak.

Egy szakember segít megelőzni a problémákat, és a rejtett hibákat is meg tudja oldani.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek