kapubanner for mobile
Megjelent: 3 hónapja

Milyen modern fűtési megoldások léteznek?

Napjaink modern fűtési megoldásai egyre népszerűbbek. Ugyanakkor sok a kérdés még körülöttük. Tényleg szükség van az új alternatívákra, energiahatékonyabbak és jobbak a régi rendszereknél? Milyen alkatrészek és szivattyúk kellenek a működtetéshez?

Milyen modern fűtési megoldások léteznek?
 

A Szivattyuk.hu széles kínálatában a modern fűtési rendszerekhez tartozó keringető szivattyú és egyéb alkatrészek is találhatóak. Ezek online a webáruházból, vagy akár személyesen, Budapesten is megvásárolhatóak.

Modern fűtési megoldások: miért jobbak, mint a hagyományos rendszerek?

Napjaink modern és elektromos fűtési rendszerei szinte egy az egyben leválthatják a régi, elavult technikákat - csak úgy, mint világunk számos területén. Persze nem arról van szó, hogy azok olyan rosszak lennének. De amíg egy hibásan működő gázkonvektor esetén fennáll például a szén-monoxid mérgezés lehetősége, addig ez egy padlófűtésről már nem mondható el.

De ez még “csak” a biztonsági funkció – ami egyben a legfontosabb is –, beszélhetünk az energiahatékonyságról és gazdaságosságról, környezetbarát működésről is, ha pozitívumokat szeretnénk felhozni.

Melyek a legjobb modern fűtési rendszerek?

A lehetőségek tárháza igencsak széles. Az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb a padlófűtés, ami egyrészt kellemes hőérzetet biztosít, másrészt praktikussági szempontból is az egyik legideálisabb alternatíva, hiszen nem is látszik. Az élmény és az érzés pedig amit nyújt, valami egészen különleges a talpunk alatt. Sokan esküsznek a hőszivattyús rendszerre is, – ami természetes energiákat használ fel működéséhez – vagy épp az egyéb elektromos lehetőségekre.

Ami a kialakítást illeti, széles a választék. Nemcsak új rendszert telepíthetünk, hanem egyes technológiákat akár fel is okosíthatunk. Ez például a hagyománytisztelő, konzervatívabb beállítottságú embereknek is jó hír lehet: ha valaki már nagyon megszerette a radiátort vagy a konvektort, akkor pontosan ilyen darabokat kaphat elektromos formában is. A rendszert pedig akár távolról is vezérelhetjük vagy automatizálhatjuk, így nem kell majd hazaérve rögtön megfagyni és várni, amíg meleg lesz.

Mindig a körülményektől függ, melyik otthonba vagy épületbe melyik rendszer passzol a legjobban. Nem utolsó szempont tehát a műszaki háttér és az adottságok feltérképezése sem - ehhez szakértői segítségre is szükség lehet.

Modern fűtési rendszerekhez tartozó alkatrészek és szivattyúk

Napjainkban szerencsére a legmodernebb rendszerekhez is már különböző alkatrészek és speciális szivattyúk állnak rendelkezésünkre. Ilyen például a keringető szivattyú is, ami kulcsfontosságú szerepet tölt be azáltal, hogy a meleg vizet keringeti - például az igencsak hatékony hőszivattyús rendszerben.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek