Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Mindennapi kenyerünk - minimálbérért dolgoznak a pékek

A sütőipari dolgozók között nagyon nehéz dolga van a szakszervezetnek. Az alkalmazottak szétszóródtak, nagy részük kisvállalkozásokban dolgozik. A szakszervezeti munkára ennek ellenére szükség van, nem szabad elengedni a munkavállalók kezét - fogalmaz Dékán Jenő. Tény, hogy a privatizációs időszakban gombamód szaporodó sütőipari vállalkozások nem segítik helyzetüket, viszont a Magyar Pékszövetség partnernek bizonyult.

Dékán Jenő elmondta, hogy a jelenleg tapasztalható tőkekoncentráció során legtöbbször a magyar vállalkozókkal nehezebb a helyzetük, mint a külföldiekkel. Egyes hazai vállalkozásokat hidegen hagynak a jogszabályok, - különösképpen a Munka Törvénykönyve - becsapják a munkavállalókat, a szakszervezet nagyon sok munkaügyi perrel foglalkozik. Ezzel szemben a külföldiekkel korrektebb az együttműködés, igyekszenek betartani a magyar törvényeket.

Mint a Sütőipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke elárulta, a multinacionális üzletláncok saját pékséget üzemeltetnek, amit nem különítenek el önálló termelő tevékenységként, így olcsóbban tudnak kenyeret előállítani, más kérdés, milyen minőségben. - Az esetleges veszteséget behozzák kereskedelmi tevékenységgel. Amíg a két tevékenység elkülönítésére nincs egyértelmű jogszabály, addig ezt tudomásul kell vennünk. Ezzel viszont egy kisvállalkozás nem tud versenyezni. Viszont rákényszerülnek arra, hogy esetenként ők is előállítási költség alatt adják el termékeiket. Elmondhatjuk, hogy a sütőipari cégek közel kilencven százaléka veszteséges, jó esetben nullszaldós. Ennek köszönhetően az utóbbi két-három évben több száz pékség szűnt meg, mely tény nem segíti a szakszervezet, a munkavállalók helyzetét - hangsúlyozta Dékán Jenő.

Mint a szakszervezeti vezető kitért rá, a sütőiparnak érdeke az áremelkedés, de soha nem olyan mértékű, mint a mostanában is hangoztatott húsz százalék. - Sok mindent rá lehet kenni a kenyérár emelkedésére, de ez valójában így is van. A kenyér árának egyharmada az anyagköltség, ugyanakkor az energia és egyéb költségeket, valamint a bérköltségeket is be kell építeni a termék árába - mondta Dékán Jenő. Hozzátette: a pékek minimálbérért dolgoznak, a segéd, és betanított munkások, a szakmunkások alapbére magasabb, de a többséget nem ők teszik ki. - A munkaadók azt mondják, amíg nem tudnak áremelést elérni, addig nincs megtermelt jövedelmezőségük, amiből béreket tudnának emelni. Azt még nem hallottuk - és azt hiszem, nem is fogjuk - hogy azért emelkedik a kenyér ára, mert magasabb fizetést akarnak adni a dolgozóknak - jegyezte meg.

Végezetül Dékán Jenő több külföldi példát említett, ami a magyar pékek számára hosszú ideig csak álom maradhat: pl. Németországban a pékek többségében éjszaka nem dolgoznak. Persze ott a technológiai színvonal is magasabb, ami ezt lehetővé teszi. A sütőipari dolgozók már azzal is elégedettek lennének, ha a vasárnapi kereskedelmi nyitva tartás korlátozásával legalább a szombat tényleges pihenőnap lenne, ezáltal egy nap a péknek is jutna. Hazánkban viszont a legtöbb pék éjszaka dolgozik, hogy reggel friss, ropogós legyen a kenyér, a kifli.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Donald Trump harmadik negyedévi fizetését eladományozta

Donald Trump amerikai elnök harmadik negyedévi elnöki fizetését az opiát tartalmú szerek elleni küzdelemre adományozta - közölte a Fehér Ház egyik... Teljes cikk

Hogyan érvényesülnek a pályán az LMBTQ orvosok?

Az abcug.hu cikke szerint az LMBTQ orvoshallgatóknál gyakoribb a pályaelhagyás és a lemorzsolódás. Teljes cikk

Túl sok alkoholt kellett inniuk a szeszgyár dolgozóinak

A Pernod Ricard nevű francia, szeszesitalokat gyártó cég munkatársai arra panaszkodnak, hogy munkahelyükön folyamatos alkoholfogyasztásra... Teljes cikk