Megjelent: 2 éve

Életveszélyes munkakörülmények az építőiparban

Az idén május 12. és június 30. között ellenőrzött építőipari munkáltatók 91 százaléka nem tett eleget a jogszabályban előírt valamennyi munkavédelmi kötelezettségének - állapította meg a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóságának vizsgálata.


A hivatal ellenőrei 1 351 munkáltató építés-kivitelezési munkaterületének munkavédelmi vizsgálatát végezték el. A mintegy 13 608 munkavállalót érintő vizsgálat megállapította: 24,8 százalékukat szabálytalan munkakörülmények között foglalkoztatta a munkáltatója. Közülük 2 153 munkavállalót, azaz a szabálytalansággal érintett munkavállalók 63,8 százalékát súlyosan veszélyes munkakörülmények között foglalkoztatott munkáltatója, amelyek azonnali felügyelői intézkedéseket igényeltek - olvasható a hivatal jelentésében.


Zuhanás esetén sincs elég védelem


A magasépítés munkaterületein továbbra is a legsúlyosabb hiányosságok a műszaki védelemben vannak, illetve számos helyen nem megoldott a megfelelő egyéni védőeszköz biztosítása - derült ki többek között a vizsgálat során.
Az ellenőrzött munkaterületeknek majdnem felénél, 43 százalékuknál nem volt kiépítve a lezuhanást megelőző védelmi berendezés, aminek gyakori indoka az volt, hogy a kialakítás sok időt vesz igénybe, vagy a vállalási ár nem fedezi ezt a költséget.


Hiányos a légzésvédelem


Az NMH vizsgálata feltárta: leggyakrabban a légzőrendszert károsító anyagok, az ártalmas, ingerlő, túlérzékenységet okozó gázok, gőzök, porok esetében volt jellemző az egyéni védőeszközök biztosításának hiánya. Gyakran előfordult az is, hogy az egyik legismertebb rákkeltő rostszerkezetű port kibocsátó azbeszttel dolgozóknak sem volt megfelelő légzésvédelmi felszerelése.


A célvizsgálat az ország egész területére kiterjedt, az építőipari tevékenység ellenőrzését az indokolta, hogy 2013 első 9 hónapjában beérkezett azonnali jelentések alapján, szabálytalan munkavégzés miatt 12 halálos kimenetelű munkabaleset történt Magyarországon, amely a halálos munkabalesetek egyharmadát jelentette. (MTI)


2014. október 17.

  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter