Megjelent: 1 éve

Újabb csaló külföldi munkaközvetítő

Sajnos rendszeresen érkeznek hírek külföldi munkára toborzó csaló munkaerő-közvetítőkről, akik pénzt kérnek a közvetítésért, aztán lelépnek. A közelmúltban is ez történt. Fejenként 30 ezer forintot csaltak ki több tucat embertől azok a munkaközvetítők, akik Debrecen és Miskolc mellett több településen toboroztak embereket németországi munkalehetőségekre.

Minden nagyon meggyőző volt, szerződést helyben tudtak kötni, megbeszélték még az autóbusz indulását is, ami kiviszi őket Németországba. Csak az volt gyanús, hogy 30 ezer forintot kellett költségtérítés címén azonnal kifizetni, a befizetésről ráadásul nem magyar, hanem szlovák számlát kaptak.


A szervezők napokkal később eltűntek, a megadott telefonszámok nem elérhetőek. A rendőrség ismeretlen tettes ellen üzletszerűen elkövetett csalás miatt indított nyomozást. Az eddigi adatok alapján valószínű, hogy az egész országban szerveztek a szegedihez hasonló toborzókat.


2010. június 2.

  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter