Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

MSZP: 32 ezer forinttal több teher van a minimálbéren, mint öt éve

Az MSZP szerint 32 ezer forinttal több járulékot fizetnek a munkaadók és a munkavállalók együttesen a minimálbér után, mint öt évvel ezelőtt.

Gúr Nándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, ha egy szemernyi tisztesség van a kormányban, akkor azért dolgozik, hogy a közfoglalkoztatotti bér elérje a minimálbért, az pedig elérje a létminimum összegét.

Megjegyezte, csak a 2013-as létminimumadatok ismertek, az akkor 87 500 forint volt.

Gúr Nándor azt mondta, hogy a minimálbér vásárlóereje is kevesebbet ér, mint 2010-ben. Hozzátette: a minimálbér kézbe vett összege, 68 775 forint ötezer forinttal ér kevesebbet, mint öt éve. Még akkor is, ha 2010-ben 60 235 forint volt a nettó minimálbér - közölte.

A szocialista politikus elmondta, a közfoglalkoztatottak több mint 60 ezer forintot kaptak kézbe 2010-ben, most, 2015-ben nem éri el ez az összeg az 52 ezer forintot, miközben ezen időszak alatt mintegy 18 százalékos volt az infláció.

Az ellenzéki képviselő süket dumának, hazudozásnak nevezte azt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szerint folyamatosan nő a minimálbér. Véleménye szerint ugyanis a minimálbér akkor emelkedik, hogyha az emberek kezébe jutó pénz többet ér.

Gúr Nándor azt hangoztatta, úgy kellene munkát adni az embereknek, hogy aki dolgozik, az ne nyomorogjon, hanem tisztességes bért kapjon, ami elég a megélhetés minimumához.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Majdnem 10 ezer vállalat vette igénybe a munkahelyvédelmi bértámogatást

Áprilishoz képest májusban harmadával kevesebb új álláskeresőt regisztráltak - mondta el Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Teljes cikk

Sci-fibe illő lesz a távmunka a Facebooknál

Egy virtuális valóság szemüveg segítségével dolgozhatnak otthonról a Facebook alkalmazottai egy új fejlesztés segítségével. Teljes cikk

Késnek a fizetések az építkezéseken

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége bizonyos mértékű létszámleépítésre számít. Teljes cikk