Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

MSZP: már csaknem 10 százalékos a leépítés a közszférában

Az MSZP szerint az újabb elbocsátásokkal már csaknem 10 százalékos a leépítés a közszférában; ide vezet, ha valaki nem ért sem a gazdasághoz, sem a kormányzáshoz.

"Újabb 6719 embert rúgnak ki a közhivatalokból, ami a 2011-es hasonló méretű elbocsátási cunamival együtt immár a közszféra közel 10 százalékát érinti. A nemzeti együttműködésből kizárt szakemberek sok esetben évtizedekig működtették a közhivatalokat, jelentős tapasztalattal bírnak" - írta Gúr Nándor, az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

A szocialista politikus szerint a közszférában tragikus állapotok uralkodnak, és ezt ma már minden magyar polgár tudja, látja, érzi. Orbán Viktort viszont ez egy cseppet sem zavarja, ahogy az sem, hogy lassan már nincs nemzetközi és hazai szervezet, amely ne helytelenítené, amit csinál. Inkább újabb itthoni tisztogatásokkal igyekszik "javítani" egyre gyengébb hazai pozícióján - írta.

Gúr Nándor szerint a miniszterelnök tehát folytatja a lakosság kisemmizését. "Először kirabolta őket a magán-nyugdíjpénztári vagyonukból, ellopta a fizetésük jelentős részét az igazságtalan adórendszerrel, (...) elvette a jövedelmüket kiegészítő cafeteria dandárját, megteremtette a lehetőségét, hogy indoklás nélkül kirúgja az embereket, majd befogta a dolgozók száját, hiszen se sztrájk, se népszavazás, de legalább a szakszervezeteket is leépítették".

Az a legszomorúbb, hogy amíg ezek ellen a demokratikus ellenzéki erők tiltakoztak, Orbán Viktor ámokfutását a jobbszélről hátszél kíséri - írta az MSZP-s politikus.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Magyar Posta: megszületett a bérmegállapodás a szakszervezetekkel

Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Munka nélkül maradt halászok demonstráltak a Miniszterelnökség épületénél

Az egyik halász azt mondta, négy éve nincs munkája. A demonstrálók kompenzációt szeretnének. Teljes cikk