Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Munkacsoport alakult a vendéglátó-ipari szakképzés helyzetének javítására

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kezdeményezésére munkacsoport alakult a vendéglátó-ipari szakképzés helyzetének javítására.

Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára részvételével a munkacsoport tagjai áttekintették azokat a pontokat, amelyek elősegítik, hogy a szakma által elvárt tudással és motivációval rendelkező szakemberek kerüljenek ki az iskolapadokból, tanműhelyekből.

A helyettes államtitkár az NGM közleménye szerint ösztönözte a jelenlévőket arra, hogy javaslataikat rendszerezve, kezdeményezően lépjenek fel a problémák feltárása, a megoldási alternatívák kidolgozása érdekében, és ehhez felkínálta a tárca turizmus és vendéglátás szakterületének aktív együttműködését.

Az ülés résztvevői - a Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Iskolák Szövetsége, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete, Schmitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület, valamint hozzáértő magányszemélyek és a szakmai sajtó képviselője - egyetértettek abban, hogy a pályaorientáció szakaszától a szakoktatók továbbképzésén, tapasztalatán keresztül, a gyakorlati képzés finanszírozási kérdéséig, számos olyan terület van, amelynek rendezése hozzájárul a képzés színvonalának javításához - olvasható a közleményben.

További megoldásra váró témakörök a pályaalkalmasság feltételeinek meghatározása, a felvételi eljárás speciális követelményrendszerének kialakítása, a szakoktatók hiánya, valamint továbbképzése.

A problémák egy részének felszámolásához fontos eszközt jelenthetnek a 2014-20-as európai uniós tervezési időszak pályázatai, amelyek szakmai tartalmának előkészítésében is közreműködik a munkacsoport - emelte ki az NGM.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk

A magyar dolgozók többségének alig maradt szabadsága a járvány miatt

Egy felmérés szerint a dolgozók 14 százaléka semmilyen nyaralást nem tervez a nyárra. Teljes cikk

A cél a gazdaságvédelem és a munkahelyek megőrzése - ismertették a 2021-es költségvetést

A kormány létrehozta az egészségbiztosítási és járvány elleni védekezési alapot, háromszori emelést kapnak a nyugdíjasok. Teljes cikk