Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Munkalehetőség távmunkával

A távmunka és a rugalmas foglalkoztatás mintegy 40 ezer ember számára biztosít munkalehetőséget, ezen túlmenően kezeli a legfontosabb munkaerő-piaci egyenlőtlenségeket - mondta Simon Gábor, az MSZP-frakció esélyegyenlőségi, foglalkoztatási és civil ügyek munkacsoportjának vezetője.

Simon Gábor ismertetése szerint a 2008-tól 2010-ig tartó, a távmunka elterjedését célzó program bérköltsége 12 milliárd forint, míg a program szakmai szolgáltatásainak finanszírozására három milliárd forintot biztosítanak.

A távmunka kitörést jelenthet a hátrányos helyzetűek, a rehabilitációban érintettek és a közszférában dolgozók számára - mondta Simon Gábor.

A szakpolitikus sajtótájékoztatóján kitért arra, hogy a távmunka és a rugalmas foglalkoztatás mind a munkaerőpiacon, mind a gazdaságban érezteti hatását.

Simon Gábor a távmunka programról szólva elmondta még, illeszkedik az Új Magyarország Fejlesztési Tervhez, illetve nem tipikus munkaformaként növelheti a foglalkoztatást.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter