Megjelent: 4 hónapja

Nagy a baj. Átdolgozzák a magyar mentőcsomagot?

Számos multinacionális cég leépítésekbe kezd, mert nem igazán tudnak élni a bejelentett magyar mentőcsomag kínálta lehetőségekkel - értesült a Portfolio több, egymástól független forrásból. A portál úgy tudja, a kormány átdolgozza a korábban bejelentett mentőcsomagot, hogy megakadályozza a további leépítéseket.

images

images

Már nem csak a kis- és közepes vállalatok vannak bajban Magyarországon, hanem a multinacionális vállalatok magyar leányai is. A tőkeerős cégek korábban nagyrészt igyekeztek elkerülni a leépítéseket, bízva abban, hogy a magyar kormány Kurzarbeitje, illetve más intézkedései kihúzzák őket a csávából - írja a Portfolio.

A bejelentett mentőcsomag azonban csalódást keltett, a meghirdetett bértámogatást csak nagyon korlátozottan lehet igénybe venni, miközben az anyacégektől folyamatosan érkeznek a költségcsökkentési utasítások a hazai leányvállalatokhoz.

A társaságoknál jelentős mértékű leépítéseket készítenek elő, illetve lépnek majd meg a következő napokban - írja a gazdasági portál. Információik szerint ezért a kormány felülvizsgálja a válságkezelő programot.

Szakmai szervezetek szerint arra volna szükség, hogy mindenkire terjedjen ki a bértámogatás, és legyen sokkal könnyebben igénybe vehető.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter