Megjelent: 2 éve

Nagy bajban a Dunaferr: a januári béreket is két részletben fizetik ki

Két nappal a fizetésnap előtt értesítette munkavállalóit a Dunaferr arról, hogy a vállalat továbbra is pénzügyi kényszerhelyzetben van, ezért a januári béreket két ütemben folyósítják.

Újabb levelet írt a munkavállalóknak Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr legfőbb- és általános vezérigazgató-helyettese. Tájékoztatása szerint a januári béreket sem tudja a vasmű a törvényi feltételeknek megfelelően teljesíteni - írja a szakszervezetek.hu.

Mivel a vállalat továbbra is pénzügyi kényszerhelyzetben van, a februárban esedékes béreket csak két ütemben tudják kifizetni. Február 10-ig a nettó 200 ezer forintot meg nem haladó béreket teljes egészében átutalják, az ezt meghaladó összegű nettó havi béreket azonban két részletben teljesítik: tizedikéig a nettó 200 ezer forintot, az e feletti részt pedig legkésőbb február 26-ig kapják meg a dolgozók.

Ezzel immár sorozatban ötödik alkalommal szegi meg a cég a Munka Törvénykönyve szabályait - hívja fel a figyelmet a szakszervezetek.hu.

A vezérigazgató-helyettes arról is tájékoztatta munkatársait, hogy az elmúlt időszakban tárgyalások zajlottak stratégiai partnerekkel, és az ehhez kapcsolódó átvilágítások is lezárultak. A tárgyalások jelenlegi szakaszában már Magyarország kormánya is aktívan részt vesz.

"A tárgyalásokat lezáró, az ISD Dunaferr Zrt. helyzetét stabilizáló és működését hosszú távon biztosító megegyezés mielőbbi létrejöttében bízunk, de e folyamat lefolyását, eredményét, és mindezek időigényét nem tudjuk befolyásolni" - tette hozzá Tankhilevich.

Szerinte a megegyezés lehetővé tenné a termelési szint emelését, amelynek következtében a cég kikerülhetne a hónapok óta fennálló elégtelen kapacitási szinten történő működésből, de amíg ez tart, fennmarad a pénzügyi kényszerhelyzet.

Azt azonban, hogy miért fut kihasználatlan kapacitásokkal a Dunaferr az acélipari konjunktúra kellős közepén, a cégvezető ezúttal sem magyarázta meg.
  • 2022.08.29Mit tegyél, hogy tőled vásároljanak? Értékesítése mindig szükség van; nem csak akkor, ha a cégnek jól megy, de akkor is, amikor nehéz időszak következik. Részletek Jegyek
  • 2022.09.16HR és Munkajog modul I.: A munkaviszony keletkezése / Beléptetés Kettő az egyben: egyszerre HR és munkajogi megközelítésben: a munkaszerződés, általános magatartási követelmények, adatvédelem és más, fontos témák neves oktatóktól, mint Berke Gyula, Bankó Zoltán. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook