Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Nagyfai börtön: több száz munkahely veszélyben

A nagyfai büntetés-végrehajtási intézet jövője és az ott dolgozók munkahelye miatt aggódik Kalmár Ferenc, a KDNP alelnöke, szegedi önkormányzati képviselő.

images

images

A politikus, aki egyben az érintett választókerület fideszes választókerületi elnöke is, kedden, a csongrádi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, olyan körülmények között nem szabad bezárni büntetés-végrehajtási intézetet, amikor országosan négyszáz elítélt helyhiány miatt nem tudja megkezdeni büntetését.

Az intézet gyakorlatilag önellátó, hiszen a fogva tartottak megtermelnek szinte minden szükséges élelmiszert - közölte a képviselő.

A terület értékét jelentősen megnövelte, hogy a már épülő M43-as autópályától 1,5 kilométerre található. Így óhatatlanul felmerülhet bennünk, hogy ingatlanspekuláció áldozata lehet a nagyfai börtön - fogalmazott a politikus.

Kalmár Ferenc szerint a térség jelenlegi szocialista országgyűlési képviselőjének, Botka László szegedi polgármesternek fel kellene lépnie a munkahelyek megőrzése, köztük százhúsz szegedi foglalkoztatott érdekében.

A nagyfai birtokot a Pallavicini uradalomból alakították ki, melyet a Tisza szabályozási munkálatait követően adott át az Országos Földbirtokrendező Bíróság a Szegedi Kerületi Börtönnek, rabgazdaság céljára. Az elítélteket vegyesipari, karbantartási és mezőgazdasági munkával foglalkoztatják.
A csaknem nyolcszáz hektáros területtel rendelkező börtönben kétszáznegyvenen dolgoznak, a fogva tartottak száma megközelíti a négyszázat.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter